Σκληρές εικόνες: Αμερικανοί αστυνομικοί σκοτώνουν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι (βίντεο)

Σκληρές εικόνες: Αμερικανοί αστυνομικοί σκοτώνουν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι (βίντεο)

Αρνούμενος να σηκώσει ψηλά τα χέρια, ο 28χρονος πυροβολήθηκε αρκετές φορές και άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο

Σκληρές εικόνες: Αμερικανοί αστυνομικοί σκοτώνουν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι (βίντεο)
Όπως φαίνεται, η αστυνομική βία στις ΗΠΑ παίρνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις, με τις στατιστικές να μιλούν ότι φέτος οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 1000 σε όλες τις Πολιτείες της χώρας.

Τελευταίο αλλά και πιο χαρακτηριστικό θύμα αυτής της δράσης είναι ο 28χρονος Jeremy McDole. Και το βίντεο του θανάτου του που βγήκε σήμερα στην δημοσιότητα, πραγματικά προβληματίζει για το πως αντιλαμβάνονται οι αστυνομικές αρχές της Αμερικής την επιβολή της τάξης.

Το περιστατικό έγινε την Τετάρτη στο Delaware, όπου ένας άνδρας ο οποίος ήταν παράλυτος εδώ και δέκα χρόνια από ανταλλαγή πυροβολισμών, βρέθηκε μπροστά σε μία ομάδα αστυνομικών.

Κλείσιμο
Όπως ακούγεται από το βίντεο, οι αστυνομικοί του ζητούν επίμονα να σηκώσει ψηλά τα χέρια του, καθώς όπως υποστηρίζουν κρατά ένα όπλο στα χέρια (κάτι το οποίο αρνούνται οι συγγενείς του McDole).

Aρνούμενος να υπακούσει, και μόλις προσπαθεί να κάνει κάποια κίνηση (μάλλον να βάλει τα χέρια στην τσέπη) ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί, και ο 28χρονος πέφτει από το καρότσι και κείτεται νεκρός στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Η μητέρα του υποστήριξε στα τοπικά μέσα ότι είναι προφανές ότι οι αστυνομικοί είχαν να κάνουν με έναν ανάπηρο από τη μέση και κάτω, ενώ από το βίντεο φαίνεται ότι δεν έχει τραβήξει κάποιο όπλο.

Η αστυνομία πάντως υποστηρίζει ότι ο McDole είναι τραυματισμένος όταν έφτασαν στην περιοχή, και μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί, πιθανόν από δικό του λάθος.

Η οικογένειά του πάντως υποστηρίζει ότι πρόκειται για καθαρή εκτέλεση, καθώς ποτέ δεν βρέθηκε επάνω του ή δίπλα του κάποιο όπλο όπως υποστηρίζει η αστυνομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης