Πάπας προς άθεους: Δεν χρειάζεται να πιστεύεις στον Θεό για να πας στον Παράδεισο

Πάπας προς άθεους: Δεν χρειάζεται να πιστεύεις στον Θεό για να πας στον Παράδεισο

Ουρές σχηματίζουν οι Αμερικανοί για να δουν τον ποντίφικα - Κοιμούνται ακόμα και στο πεζοδρόμιο για να εξασφαλίσουν ένα καλό σημείο στην ομιλία του

Πάπας προς άθεους: Δεν χρειάζεται να πιστεύεις στον Θεό για να πας στον Παράδεισο
Σε δηλώσεις που πιθανώς θα ενισχύσουν την ολοένα αυξανόμενη δημοφιλία του προέβη ο Πάπας Φραγκίσκος. Σε ανοικτή επιστολή του προς τον ιδρυτή της εφημερίδας «La Repubblica», Εουτζένιο Σκάλφαρι, ο Ποντίφικας σχολίασε ότι οι μη πιστοί θα συγχωρεθούν από τον Θεό, αν ακολουθούν τις συνειδήσεις τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα από τον Σκάλφαρι, ο οποίος δεν είναι Ρωμαιοκαθολικός, ο Πάπας έγραψε: «Με ρωτάτε αν ο Θεός των Χριστιανών συγχωρεί αυτούς που δεν πιστεύουν και δεν αναζητούν την πίστη. Θα ξεκινήσω λέγοντας -και αυτό είναι το πιο βασικό πράγμα- ότι το έλεος του Θεού δεν έχει όρια, αν πάμε σε αυτόν με ειλικρινή και συντετριμμένη καρδιά. Το θέμα για όσους δεν πιστεύουν στο Θεό είναι να υπακούσουν τη συνείδησή τους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η αμαρτία, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν καμία πίστη, υπάρχει, όταν οι άνθρωποι παρακούν τη συνείδησή τους».

Ο Ρόμπερτ Μίκενς, ο ανταποκριτής του Βατικανού για το καθολικό περιοδικό «The Tablet», είπε πως τα εν λόγω σχόλια του Ποντίφικα ήταν περαιτέρω απόδειξη των προσπαθειών του να αποτινάξει τη «σκουριασμένη» εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία ενισχύθηκε από τον εξαιρετικά συντηρητικό προκάτοχό του Βενέδικτο XVI. «Ο Φραγκίσκος είναι κι εκείνος συντηρητικός, αλλά με όλα αυτά επιδιώκει να κάνει έναν πιο ουσιαστικό διάλογο με τον κόσμο», όπως δήλωσε ο Μίκενς.

Κλείσιμο
O Σκάλφαρι φαίνεται πως δέχθηκε θετικά το γράμμα του Πάπα, δηλώνοντας πως τα σχόλια του ήταν «μία ακόμη ένδειξη της ικανότητάς του και της επιθυμίας του να ξεπεραστούν τα εμπόδια μέσα από τον διάλογο με όλους».

Στο ίδιο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της Καθολικής Εκκλησίας, τον Ιούλιο ο Πάπας Φραγκίσκος σηματοδότησε μια πιο προοδευτική στάση για τη σεξουαλικότητα, ρωτώντας: «Αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος και ψάχνει για τον Κύριο, ποιος είμαι εγώ να τον κρίνω;».

Ουρές σχηματίζουν οι Αμερικανοί για να δουν τον Πάπα

Οι ουρές που σχηματίζουν οι Αμερικανοί για δουν από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο, παραπέμπουν σε εκείνες που διαμορφώνονται σε μεγάλες συναυλίες, ή στην «πρεμιέρα» νέου μοντέλου iPhone. Ωστόσο, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ξεπερνά τα παραπάνω και μαγνητίζει με τη γοητεία του χιλιάδες πιστών που περιμένουν στωικά για να έχουν την ευκαιρία να τον πλησιάσουν όσο περισσότερο μπορούν.



Αμερικανοί από άλλες πολιτείες έχουν φτάσει στην Ουάσιγκτον όπου προσγειώθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ έχουν κατασκηνώσει με υπνόσακους στο πεζοδρόμιο έξω από το Μπέντζαμιν Φράνκλιν Παρκγουέι όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία.


Η δημοσιογράφος Κάρολο Κοστέλο του CNN με πλανόδιο που πουλάει κονκάρδες του Πάπα

Δεκάδες είναι τα λεωφορεία που συνεχίζουν να καταφθάνουν, ενώ πολλοί είναι όσοι κοιμούνται ακόμα και στο δάπεδο εκκλησιών όπου αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά η ομιλία του.
«Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κοιμηθώ. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος», δήλωσε ένας 21χρονος, ο οποίος δεν βλέπει την ώρα να ακούσει τον Πάπα.



«Πρόκειται να είναι εμπειρία ζωής. Με τίποτα δε θα έχανα αυτό το ταξίδι», πρόσθεσε μία νεαρή που ταξίδεψε από την Νεμπράσκα για να φτάσει στην Ουάσιγκτον.
Στο μεταξύ, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης