Άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κούβα σε μία ιστορική επίσκεψη

Άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κούβα σε μία ιστορική επίσκεψη

Στο αεροδρόμιο, τον Ποντίφικα υποδέχθηκε ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ, ο οποίος μάλιστα έχει βαπτιστεί ως Καθολικός

Άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κούβα σε μία ιστορική επίσκεψη
Στο αεροδρόμιο της Αβάνας προσγειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το αεροπλάνο που μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο από το Βατικανό στον πρώτο σταθμό της ιστορικής του περιοδείας, η οποία θα περιλαμβάνει επαφές με αξιωματούχους στην Κούβα και τις ΗΠΑ, με αφορμή τη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών μετά από πολλά χρόνια.



Κλείσιμο
Λόγω της λατινοαμερικανικής καταγωγής του, ο Ποντίφικας έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαδικασία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας. «Ο Πάπας έχει κάνει πολλά προκειμένου να επιτευχθεί η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φρέι Μπέτο, ένας Βραζιλιάνος ιερέας που διατηρεί στενούς δεσμούς με την κουβανική κυβέρνηση.



Ο Πάπας θα πραγματοποιήσει περιοδεία τόσο στην Κούβα όσο και στις ΗΠΑ, επιχειρώντας να συμβάλει ακόμη περαιτέρω στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στο αεροδρόμιο, τον Ποντίφικα υποδέχθηκε ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ, ο οποίος μάλιστα έχει βαπτιστεί ως Καθολικός.



«Είναι τιμή μας που ήρθε στην Κούβα, τον ευχαριστούμε για την γενναιοδωρία του» υποστήριξε ο Ραούλ Κάστρο, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο ηγέτης της Κούβας ευχαρίστησε τον Πάπα για την συνδρομή του στη διπλωματική προσέγγιση με τις ΗΠΑ, ενώ καταδίκασε το αμερικανικό εμπάργκο και την κατοχή της βάσης του Γκουαντάναμο από τις ΗΠΑ.

Ο πάπας Φραγκίσκος από την πλευρά του ζήτησε από τον κουβανό ηγέτη τα «μέσα» ώστε η Εκκλησία να επιτελεί το έργο της σε συνθήκες ελευθερίας στην Κούβα, ενώ κάλεσε την Ουάσινγκτον και την Αβάνα να προχωρήσουν στην προσέγγισή τους.

Βαπτισμένος καθολικός, όπως και ο αδελφός του Φιντέλ, ο Ραούλ Κάστρο έχει λάβει ιησουιτική εκπαίδευση. Πριν από μήνες είπε στον πάπα ότι ίσως να αρχίσει να προσεύχεται και πάλι, επιστρέφοντας στην Εκκλησία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης