Συγκλονιστική εικόνα: Ένα προσφυγόπουλο κάθεται μπροστά από το μπλόκο των αστυνομικών

Συγκλονιστική εικόνα: Ένα προσφυγόπουλο κάθεται μπροστά από το μπλόκο των αστυνομικών

Με την αθωότητα που χαρακτηρίζει ένα μωράκι, ο μικρούλης με τα κόκκινα μαλλιά, παίζει μπροστά στους αστυνομικούς, τους οποίους μοιάζει να κοιτά με απορία και εκείνους να μην μπορούν παρά να χαμογελάσουν

Συγκλονιστική εικόνα: Ένα προσφυγόπουλο κάθεται μπροστά από το μπλόκο των αστυνομικών
Ένα μικρό προσφυγόπουλο κάθεται στο οδόστρωμα μπροστά από το μπλόκο των αστυνομικών στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας.

Με την αθωότητα που χαρακτηρίζει ένα μωράκι, ο μικρούλης με τα κόκκινα μαλλιά, παίζει μπροστά στους αστυνομικούς, τους οποίους μοιάζει να κοιτά με απορία και εκείνους να μην μπορούν παρά να χαμογελάσουν.

Η παρακάτω συγκλονιστική φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από μερικές ώρες και λίγα μόνο λεπτά έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και τους μετανάστες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα και περιμένουν να πάρουν άδεια να περάσουν, για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, τη Γερμανία.

Κλείσιμο


Περίπου 1.000 πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει σε αυτοσχέδια καταλύματα κατά μήκος του δρόμου, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα, ενώ οι αστυνομικοί τους εμποδίζουν να προχωρήσουν. Ωστόσο, το Σάββατο σημειώθηκε ένταση όταν μια ομάδα περίπου 300 ανθρώπων που φώναζε το σύνθημα «ανοίξτε τις πόρτες» στα αραβικά επιχείρησε να παραβιάσει κιγκλιδώματα της αστυνομίας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να τους απωθούν, χρησιμοποιώντας τα γκλομπ.

Οι μετανάστες συνέρρευσαν στην περιοχή την Τρίτη, έπειτα από ένα κάλεσμα που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο τους συνέστηναν να αποφεύγουν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου. 



Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 500.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, σύμφωνα με τη Frontex. Η πλειονότητα των προσφύγων που επιχειρούν να εγκαταλείψουν την Τουρκία ζουν στην χώρα αυτή για μήνες, μερικές φορές για χρόνια, αφού ξέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο που συνταράσσει τη Συρία.  

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης