Καταλονία: Απόλυτη πλειοψηφία για τα αυτονομιστικά κόμματα «βλέπει» δημοσκόπηση

Καταλονία: Απόλυτη πλειοψηφία για τα αυτονομιστικά κόμματα «βλέπει» δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Metroscopia για λογαριασμό της εφημερίδας El Pais

Καταλονία: Απόλυτη πλειοψηφία για τα αυτονομιστικά κόμματα «βλέπει» δημοσκόπηση
Την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας φαίνεται πως εξασφαλίζουν τα αυτονομιστικά κόμματα, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 27ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Metroscopia για λογαριασμό της εφημερίδας El Pais, τα αυτονομιστικά κόμματα εξασφαλίζουν 76 - 78 έδρες του περιφερειακού κοινοβουλίου. Σημειώνεται ότι για την διασφάλιση της πλειοψηφίας επαρκούν 68 έδρες.

Ο συντηρητικός πολιτικός σχηματισμός «Junts pel si» (Μαζί για το Ναι) εξασφαλίζει μόνος του 66 - 67 έδρες, ενώ το ακροαριστερό «CUP» 10 – 11 έδρες.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας και επικεφαλής του «Junts pel si», Αρτούρ Μας, που διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία της καταλανικής κυβέρνησης, θεωρεί ότι οι 68 έδρες είναι αρκετές ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας, με στόχο την κήρυξη της ανεξαρτησίας έως το 2017.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το φιλελεύθερο κόμμα κατά της αυτονομίας Ciudadanos, εξασφαλίζει 19 έδρες, ενώ 14 έδρες εξασφαλίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης