Κροατία: Οι μετανάστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στη χώρα

Κροατία: Οι μετανάστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στη χώρα

Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο σημείο, οι μετανάστες που συνωστίζονταν στα σύνορα Σερβίας-Κροατίας έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό - Ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε τον στρατό σε ετοιμότητα 

Κροατία: Οι μετανάστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στη χώρα
Το τεταμένο κλίμα που υπήρχε από το πρωί στην συνοριακή πόλη Tovarnik τελικά οδήγησε στο σπάσιμο των γραμμών των αστυνομικών δυνάμεων και την διαφυγή των προσφύγων προς το εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία οι μετανάστες ξεχύθηκαν στα χωράφια της περιοχής ενώ ξεκίνησαν να περπατούν δια μέσου των σιδηροδρομικών γραμμών προς την Αυστρία.

Οι μετανάστες δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να κλειστούν σε στρατόπεδα όπως θέλει η κυβέρνηση της Κροατίας, αλλά να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς την Γερμανία.
Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Κροατίας Grabar-Kitarovic ζήτησε από τον στρατό της χώρας να είναι έτοιμος έτσι ώστε αν χρειαστεί να προστατέψει τα σύνορα της χώρας από την παράνομη μετανάστευση.

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κροατίας Hina, ο πρόεδρος της χώρας συναντήθηκε με τους ηγέτες του στρατεύματος ζητώντας τους να μπουν στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας.

Όπως όλα δείχνουν, και μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών ότι δεν θα δεχθεί άλλους πρόσφυγες, η Κροατία γίνεται το επόμενο σημείο τριβής για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης