ΗΠΑ: Συνελήφθη μαθητής γιατί η δασκάλα του πίστεψε ότι έχει φέρει αυτοσχέδια βόμβα στο σχολείο

ΗΠΑ: Συνελήφθη μαθητής γιατί η δασκάλα του πίστεψε ότι έχει φέρει αυτοσχέδια βόμβα στο σχολείο

«Με έκαναν να μην αισθάνομαι άνθρωπος, αλλά εγκληματίας» δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο 14χρονος Αχμέντ Μοχάμεντ

ΗΠΑ: Συνελήφθη μαθητής γιατί η δασκάλα του πίστεψε ότι έχει φέρει αυτοσχέδια βόμβα στο σχολείο
Είναι μόλις 14 ετών και διαθέτει ένα εξαιρετικό ταλέντο στις μηχανικές κατασκευές. Ποιο ήταν το... αμάρτημά του; Το μουσουλμανικό του όνομα. Ο μαθητής από το Τέξας, ονόματι Αχμέντ Μοχάμεντ, συνελήφθη από την αστυνομία ως ύποπτος... βομβιστής αυτοκτονίας, μετά από καταγγελία της καθηγήτριάς του! Φυσικά ήταν μία παρεξήγηση, για την οποία φέρει την ακέραιη ευθύνη η δασκάλα και η... παγκόσμια συγκυρία.

Η ιστορία εξελίχθηκε ως εξής. Ο 14χρονος Αχμέντ μετέτρεψε ένα ρολόι σε τροφοδοτικό ψηφιακής οθόνης για ολογράμματα, το οποίο μετέφερε στο σχολείο του προκειμένου να το παρουσιάσει – με περηφάνια – στον καθηγητή του, στο μάθημα μηχανικής. Όταν το είδε ο καθηγητής τον επιβράβευσε, αλλά του είπε να προσέχει και να μην το δείξει σε κανέναν άλλον. Προφανώς το μυαλό του πήγε στις... υποψίες που θα μπορούσε να δημιουργήσει η εικόνα του μηχανισμού.

Ο Αχμέντ Μοχάμεντ ακολούθησε τη συμβουλή του καθηγητή του, αλλά ήταν άτυχος. Στη διάρκεια της ώρας των αγγλικών, που επικρατούσε απόλυτη ησυχία, ακουγόταν ο θόρυβος από το ρολόι. Όταν η καθηγήτρια  αναζήτησε την προέλευσή του, γούρλωσε τα μάτια και είπε: «Αυτό μοιάζει με βόμβα». Ο 14χρονος μαθητής προσπάθησε να της εξηγήσει ότι δεν είναι βόμβα και ότι δεν μοιάζει με κάτι τέτοιο.

Κλείσιμο
Λίγη ώρα αργότερα, κλήθηκε στο γραφείο του διευθυντή, όπου τον περίμεναν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι τον οδήγησαν στο κτίριο της αστυνομίας και του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα. Παράλληλα, αποβλήθηκε από το σχολείο! Επίσης, δεν του επέτρεψαν να επικοινωνήσει με τους γονείς του. Όπως δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ, «με έκαναν να μην αισθάνομαι άνθρωπος, αλλά εγκληματίας».




Ο εκπρόσωπος του σχολείου προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως σε κάθε περιστατικό ή υποψία, καλούνται οι μαθητές να πουν τη γνώμη τους και να δώσουν τις εξηγήσεις τους, τονίζοντας πως προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των μαθητών και του σχολικού συγκροτήματος.

Ο πατέρας του 14χρονου μαθητή, Μοχάμεντ Ελασάντ Μοχάμεντ, που είχε συνάντηση με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάλας και τον διευθυντή του σχολείου, δήλωσε ότι «απλά ήθελε να κατασκευάζει ωραία πράγματα. Προφανώς όμως το όνομά του, λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου, τον κατέστησε ύποπτο».

Ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε ότι δεν είχαν καμία πληροφορία ότι ο νεαρός μαθητής ισχυρίστηκε πω είναι βόμβα. «Υποστήριζε πως είναι ένα ρολόι, αλλά δεν έδινε περισσότερες πληροφορίες. Το ερωτηματικό που δημιουργήθηκε ήταν γιατί το κατασκεύασε; Θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτο αν είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα αυτοκίνητο, ή αν είχε αφεθεί σε κάποιο από τα μπάνια του σχολείου», δήλωσε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης