Κινητά... δικαστήρια μεταναστών στήνει στα σύνορα η Ουγγαρία

Κινητά... δικαστήρια μεταναστών στήνει στα σύνορα η Ουγγαρία

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Ουγγαρίας, οι αρχές θα ανοίξουν τα πρώτα κινητά δικαστήρια στα σύνορα με την Σερβία για μα δικάζουν επί τόπου τους μετανάστες

Κινητά... δικαστήρια μεταναστών στήνει στα σύνορα η Ουγγαρία
Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα πιο πέρα, αξιωματούχοι της Ουγγρικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να εγκαταστήσουν κινητά δικαστήρια, τα οποία θα δικάζουν τους μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα αμέσως μετά την σύλληψή τους στα σύνορα. 

Αυτά τα κινητά δικαστήρια θα περιλαμβάνουν δικαστές και εισαγγελείς. Θα είναι ενσωματωμένα σε ειδικά διασκευασμένα αυτοκίνητα, έτσι ώστε σύμφωνα με τους υπεύθυνους «να μην μπορούν οι παραβάτες να προχωρούν στα ενδότερα της χώρας, και να υπάρχει οικονομία χρόνου και χρημάτων από το να δικάζονται στις μεγάλες πόλεις». 

Τα πρώτα από αυτά δικαστήρια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν κοντά στα ουγγρικά χωριά Roszke και Αsotthalom, ξεκινώντας την δράση τους από την ερχόμενη Τρίτη. Αυτό το μέτρο έρχεται να προστεθεί σε ένα νέο νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση και καθιστά πολύ πιο αυστηρή τη νομοθεσία της χώρας σε ότι αφορά τους μετανάστες με αυστηρότερες διατάξεις και υιοθέτηση ακόμα και ποινών φυλάκισης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης