Τουρκία: Νέα επιχείρηση εκκαθάρισης κατά του PKK, με 60 νεκρούς μαχητές

Τουρκία: Νέα επιχείρηση εκκαθάρισης κατά του PKK, με 60 νεκρούς μαχητές

Συμμετείχαν 21 μαχητικά F-16 και F-4 που έπληξαν 64 στόχους – Από τα τέλη Ιουλίου έχουν σκοτωθεί 100 Τούρκοι αστυνομικοί και στρατιώτες, καθώς και τουλάχιστον 1.000 Κούρδοι μαχητές

Τουρκία: Νέα επιχείρηση εκκαθάρισης κατά του PKK, με 60 νεκρούς μαχητές
Ο τουρκικός στρατός επιμένει στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης κατά των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), στο Βόρειο Ιράκ, πραγματοποιώντας το βράδυ της Πέμπτης ευρεία κλίμακας αεροπορική επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 60 Κούρδων μαχητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι βομβαρδισμοί αυτοί έπληξαν τις βάσεις του Καντίλ, του Χακούρκ, του Χαβασίμ, της Μετίνα, του Μπασιάν, του Γκάρε, του Ζαπ και του Χαφτ Άνιν, όλες στο βόρειο Ιράκ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 21 μαχητικά F-16 και F-4 που έπληξαν 64 στόχους.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εξαπολύσει άλλη μία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον των ίδιων στόχων το βράδυ της Δευτέρας, σε αντίποινα για την επίθεση που πραγματοποίησε το PKK στην Ντάγκλιτζα, στη νοτιοανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 στρατιώτες.

Κλείσιμο
Με βάση έναν απολογισμό των συγκρούσεων που δημοσιεύεται σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στην Τουρκία, από τα τέλη Ιουλίου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 Τούρκοι αστυνομικοί και στρατιώτες και τουλάχιστον 1.000 μαχητές του PKK.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης