Τουσκ: Οι διακινητές είναι δολοφόνοι και ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους

Τουσκ: Οι διακινητές είναι δολοφόνοι και ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη μάχη εναντίον της διακίνησης ανθρώπινων όντων και εναντίον των διακινητών», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τουσκ: Οι διακινητές είναι δολοφόνοι και ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους
Δολοφόνους, που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους, χαρακτήρισε τους διακινητές των προσφύγων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, από την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται, απευθύνοντας έκκληση προκειμένου να μπει ένα τέλος στη διακίνηση των μεταναστών.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη μάχη εναντίον της διακίνησης ανθρώπινων όντων και εναντίον των διακινητών,  όπως επίσης και στις επιχειρήσεις για τη διάσωση της ζωής των ανθρώπων», δήλωσε ο Τουσκ πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 380.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο, ενώ 2.850 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους ή αγνοούνται.

Συνολικά, έως την 7η Σεπτεμβρίου, 381.412 διέπλευσαν τη Μεσόγειο με στόχο να μεταβούν στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα έφτασαν 258.365 άνθρωποι, 121.000 στην Ιταλία, 1.953 στην Ισπανία και 94 στη Μάλτα, γνωστοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR) στον ιστότοπό της.

Κλείσιμο
«Στην πραγματικότητα μπορούμε να μιλάμε σήμερα για δολοφόνους διότι (οι διακινητές) είναι άμεσα υπεύθυνοι για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων» προσέθεσε ο Ντόναλντ Τουσκ, υπογραμμίζοντας ότι «η μάχη εναντίον των διακινητών είναι το σημαντικότερο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή».

Για τον ίδιο πρέπει επίσης «να μιλάμε σε γενικότερο πλαίσιο για αυτήν τη δραματική κρίση. Πρόκειται για ένα ζήτημα οικονομίας, πρόκειται για ένα ζήτημα ασφάλειας και όχι μόνο ασφάλειας των ευρωπαϊκών συνόρων, όπως επίσης και για την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες χώρες της περιοχής μας».

«Η κρίση αποκάλυψε επιπλέον «κοινωνικά φαινόμενα, όπως η ξενοφοβία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς η άφιξη χιλιάδων προσφύγων, που στην πλειονότητά τους έχουν φύγει για να γλυτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις σε ορισμένες χώρες της ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης