Στα χέρια τζιχαντιστών Τούρκος στρατιώτης

Στα χέρια τζιχαντιστών Τούρκος στρατιώτης

Ο στρατιώτης εξαφανίστηκε κι ένας ακόμη σκοτώθηκε σε διασυνοριακή ανταλλαγή πυρών με μαχητές του ΙΚ την περασμένη Τρίτη 

Στα χέρια τζιχαντιστών Τούρκος στρατιώτης
Ένας Τούρκος στρατιώτης, του οποίου χάθηκαν τα ίχνη αυτή την εβδομάδα σε περιοχή της μεθορίου με τη Συρία που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, εθεάθη σε νοσοκομείο το οποίο διοικούν οι ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Hurriyet.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η σύλληψη του στρατιώτη θα συνιστά εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για την Τουρκία έπειτα από την εντατικοποίηση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ τον Ιούλιο.

Ο στρατιώτης εξαφανίστηκε κι ένας ακόμη σκοτώθηκε σε διασυνοριακή ανταλλαγή πυρών με μαχητές του ΙΚ την περασμένη Τρίτη κοντά στην τουρκική πόλη Κιλίς κι επίσης κοντά σε συριακό έδαφος που επί μήνες βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλούνται εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών, η Hurriyet Daily News έγραψε ότι ο στρατιώτης τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών κοντά στο Χαλέπι της Συρίας.

Τούρκοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Τον περασμένο μήνα, το ΙΚ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο κατηγορεί για "προδοσία" τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και με το οποίο καλούσε τους Τούρκους να εξεγερθούν εναντίον του.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που το ΙΚ συλλαμβάνει Τούρκους ομήρους. Πέρυσι, 46 Τούρκοι, περιλαμβανομένων υψηλόβαθμων διπλωματών, κρατήθηκαν όμηροι για τουλάχιστον τρεις μήνες προτού αφεθούν ελεύθεροι.

Απελευθερώθηκαν σε μία περίοδο κατά την οποία η Άγκυρα ήταν ακόμη διστακτική να εμπλακεί σε επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών, μία πολιτική την οποία άλλαξε τον Ιούλιο.

Η συγκυρία της σύλληψης του στρατιώτη, όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, συνιστά πρόβλημα για τον Ερντογάν και το κόμμα του, το AK, το οποίο ετοιμάζεται και πάλι για εκλογές τον Νοέμβριο μετά την απώλεια της αυτοδυναμίας του στις εκλογές του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης