Ουγγαρία: Αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι πιπεριού οικογένεια Σύρων προσφύγων

Ουγγαρία: Αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι πιπεριού οικογένεια Σύρων προσφύγων

Δείτε το βίντεο - Οι γονείς με τα τρία παιδιά τους προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα

Ουγγαρία: Αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι πιπεριού οικογένεια Σύρων προσφύγων
Μία οικογένεια Σύρων προσφύγων επιχείρησε να περάσει τα ουγγρικά σύνορα από τη Σερβία παρακαλώντας τους αστυνομικούς και τους συνοριοφύλακες να τους επιτρέψουν την είσοδο.

«Σας παρακαλούμε», ακούγεται η φωνή μίας γυναίκας σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των New York Times.

Ανάμεσα στις φωνές και τα κλάματα παιδιών ακούγεται ο ήχος από σπρέι και η φωνή ενός άνδρα να τους λέει: «Πηγαίνετε πίσω στη Σερβία».

Κλείσιμο
«Υπάρχουν παιδιά», λέει ένας πρόσφυγας ενώ ένα αγοράκι κλαίει γοερά. Η κάμερα που τους ακολουθεί καταγράφει την πενταμελή οικογένεια να υποχωρεί έπειτα από την επίθεση με σπρέι πιπεριού.

Τα δύο μικρά παιδιά κλαίνε σπαρακτικά καθώς το σπρέι τους καίει τα μάτια, ενώ οι γονείς τους μάταια προσπαθούν να τα καθησυχάσουν.

«Δώσε μου νερό, δώσε μου νερό», ζητάει η γυναίκα από τον σύζυγό της, ο οποίος με μάτια κατακόκκινα κρατά στην αγκαλιά του τον ένα γιο του που φωνάζει και τον δεύτερο από το χέρι που υποφέρει από τον πόνο.

«Σκυλιά, σας φτύνω», λέει οργισμένη η γυναίκα λίγη ώρα αργότερα στους αστυνομικούς που απώθησαν την ίδια και την οικογένειά της με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο.

Όπως αναφέρουν οι New York Times η οικογένεια εγκατέλειψε την επαρχία Ντείρ αλ-Ζουρ της Συρίας για να ξεφύγουν από τον εμφύλιο και την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους.

«Η μικρή μου αγάπη δε μπορεί να ανοίξει τα μάτια της», δηλώνει η μητέρα κοιτώντας το παιδί της.

«Μου έκανε νόημα να πλησιάσω πριν ψεκάσει εμένα και το μωρό μου», πρόσθεσε η γυναίκα αναφερόμενη στον αστυνομικό που την ψέκασε με σπρέι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ούγγροι αστυνομικοί μετά το περιστατικό μπήκαν στο όχημά τους και έφυγαν από το σημείο, με τους Σύρους να τους βλέπουν να απομακρύνονται.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης