Όρκο «πίστης» στο ρεπουμπλικανικό κόμμα έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Όρκο «πίστης» στο ρεπουμπλικανικό κόμμα έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δεσμεύτηκε πως δεν θα επιδιώξει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, στις εκλογές του 2016 

Όρκο «πίστης» στο ρεπουμπλικανικό κόμμα έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
Όρκο πίστης στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έδωσε χτες ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεσμεύτηκε εγγράφως πως δεν θα επιδιώξει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, στις εκλογές του 2016. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος υπέγραψε ένα έγγραφο με την σφραγίδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και το έδειξε γεμάτος περηφάνια στους ψηφοφόρους του.

«Δεν βλέπω συνθήκες υπό τις οποίες θα σκίσω αυτή τη δέσμευση», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Πύργο Τραμπ της Νέας Υόρκης, ένα από τα πολλά κτίρια ιδιοκτησίας του στα οποία έχει δώσει το όνομά του. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται  με μεγάλη διαφορά σε όλες τις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, παρά τις προβλέψεις πως θα απολέσει την υποστήριξη των Αμερικανών ψηφοφόρων όσο πιο καυστικός και ειρωνικός είναι στο λόγο του.
 
Κλείσιμο
Σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters σε συνεργασία με την εταιρεία Ipsos, που δόθηκε στη δημοσιότητα την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωνε την προτίμηση του 31% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων, τη στιγμή που ο δεύτερος , πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους, βρίσκεται στο 12%.

Μέχρι τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποφύγει να δεσμευθεί πως δεν θα είναι υποψήφιος ως ανεξάρτητος σε περίπτωση που χάσει το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, προκαλώντας την κριτική άλλων διεκδικητών του χρίσματος. Ωστόσο, ενδεχόμενη ανεξάρτητη κάθοδός του στις προεδρικές εκλογές του 2016,  αναμένεται να διαιρέσει τη συντηρητική ψήφο και να πλήξει τις πιθανότητες επικράτησης των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν και πάλι στο Λευκό Οίκο μετά από οκτώ χρόνια προεδρίας του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης