Φινάλε στην τραγωδία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο: Κηδεύτηκαν τα παιδάκια

Φινάλε στην τραγωδία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο: Κηδεύτηκαν τα παιδάκια

Τα δύο μικρά παιδιά και η μητέρα που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της Αλικαρνασσού οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία, στην πόλη Κομπάνι της Συρίας

Φινάλε στην τραγωδία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο: Κηδεύτηκαν τα παιδάκια
Το δράμα της οικογένειας Κούρντι, που συγκλόνισε ολόκληρη την ανθρωπότητα, ολοκληρώθηκε στην πόλη Κομπάνι της Συρίας, όπου πραγματοποιήθηκε η ταφή των δύο μικρών παιδιών και της μητέρας.



Κλείσιμο
Η φωτογραφία του άψυχου κορμιού του ενός από τα νήπια, του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, που ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και των εφημερίδων αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας παγκόσμιες αντιδράσεις και ενεργοποίηση των ανεπτυγμένων χωρών.

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο πατέρας που κατάφερε να επιβιώσει της τραγωδίας στο Αιγαίο,  έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της «Τελετής των Μαρτύρων», βλέποντας τις σορούς των αγαπημένων του ανθρώπων να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη.



Μιλώντας στο συνοριακό πέρασμα, ο Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες. «Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις –όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες– να δουν τι συνέβη στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης