Τριακόσιες χιλιάδες Βρετανοί απαιτούν σχέδιο δράσης για τους πρόσφυγες από τον Κάμερον

Τριακόσιες χιλιάδες Βρετανοί απαιτούν σχέδιο δράσης για τους πρόσφυγες από τον Κάμερον

Δρομολογούνται εξελίξεις – Η Βρετανία αλλάζει τακτική υπό την πίεση των τελευταίων γεγονότων

Τριακόσιες χιλιάδες Βρετανοί απαιτούν σχέδιο δράσης για τους πρόσφυγες από τον Κάμερον
Εντονότατες πιέσεις προκειμένου να αναλάβει δράση και να διαφοροποιήσει την πολιτική της κυβέρνησής του δέχεται ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τόσο από μερίδα του πολιτικού κόσμου, πολύ δε περισσότερο όμως από τους πολίτες, οι οποίοι δημιούργησαν κίνημα υπέρ της συμπαράστασης των μεταναστών, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 300.000 υπογραφές με το αίτημα: «Να δεχτούμε περισσότερους πρόσφυγες».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει στα χέρια του ψήφισμα πολιτών, στο οποίο υπάρχουν περισσότερες από 300.000 υπογραφές, μέσω του οποίου απαιτείται η ριζική αλλαγή τακτικής της κυβέρνησής του στο μεταναστευτικό. Οι πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι μεγάλες. Ο αριθμός των 300.000 υπογραφών είναι ο τριπλάσιος από εκείνον που προβλέπεται βάσει νόμου, προκειμένου το θέμα να τεθεί υπόψιν του κοινοβουλίου και να συζητηθεί ως επείγον από τους βουλευτές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ντέιβιντ Κάμερον και οι συνεργάτες του εξετάζουν ήδη ένα νέο σχέδιο δράσης, το οποίο θα ανακοινώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η αγγλική κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται, πλέον, την κρισιμότητα της κατάστασης, αναφέροντας στην ιστοσελίδα της πως «υπάρχει μία παγκόσμια κρίση προσφύγων. Η Βρετανία δεν έχει συνεισφέρει άσυλο ανάλογο με άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες, οι οποίοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους, να παραμείνουν ανασφαλείς και να διαβιώνουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στην Ευρώπη».

Κλείσιμο
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, για κάθε έναν πρόσφυγα που δέχεται η Αγγλία, η Γερμανία φιλοξενεί 27, ενώ όσο περνάει ο καιρός, η ψαλίδα μεγαλώνει. Χιλιάδες πρόσφυγες είναι συγκεντρωμένοι έξω από το τούνελ της Μάγχης, όπου σε καθημερινή βάση διαδραματίζονται σκηνές αλλοφροσύνης, με τους ανθρώπους που προσπαθούν να περάσουν με κάθε τρόπο στη Βρετανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης