Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν από την τραγωδία στην Αλικαρνασσό: Η μητέρα των παιδιών δεν γνώριζε κολύμπι

Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν από την τραγωδία στην Αλικαρνασσό: Η μητέρα των παιδιών δεν γνώριζε κολύμπι

Η θεία των παιδιών, Τίμα Κουρντί παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στον Καναδά – Εκείνη έδωσε τα χρήματα για το ταξίδι μέσω θαλάσσης στην Κω – Είχε διασφαλίσει τη φιλοξενία τους στον Καναδά – Η οικογένεια αποφάσισε να φύγει παρανόμως από την Τουρκία, μόνο όταν απορρίφθηκε η βίζα εξόδου από τη χώρα

Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν από την τραγωδία στην Αλικαρνασσό: Η μητέρα των παιδιών δεν γνώριζε κολύμπι
Λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ και παράλληλα αναδεικνύουν το πλέον απάνθρωπο πρόσωπο της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει ξεσπάσει εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Καναδά η θεία των δύο παιδιών που βρέθηκαν νεκρά στην παραλία της Αλικαρνασσού, συγκλονίζοντας την παγκόσμια κοινότητα.



Κλείσιμο
Η Τίμα Κουρντί, αδερφή του πατέρα της οικογένειας Αμπντουλάχ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που επιβίωσε από την τραγωδία ανοικτά της Κω, επιβεβαίωσε πως για όλα ευθύνονται οι τουρκικές αρχές, οι οποίες δεν εξέδωσαν βίζα εξόδου από τη χώρα στην τετραμελή οικογένεια, με αποτέλεσμα να αποφασίσει τη διέλευση μέσω θαλάσσης προς την Ελλάδα, συνέπεια της οποίας ήταν η τραγωδία που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Οι αποκαλύψεις της Τίμα Κουρντί είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Η μόνιμη κάτοικος του Βανκούβερ στον Καναδά, με δάκρυα στα μάτια, αποκάλυψε ότι η νύφη της, Ρεχάν Κουρντί, ήταν τρομοκρατημένη στο ενδεχόμενο να διασχίσει το Αιγαίο για την Κω, διότι δεν γνώριζε κολύμπι, όπως βέβαια και τα δύο αγγελούδια τους, Αϊλάν και Γκαλίπ. Όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, κατέληξαν στην απόφαση να μεταβούν στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης μόνο όταν απορρίφθηκε οριστικά από τις τουρκικές αρχές το αίτημά τους να αποχωρήσουν από τη χώρα. Μάλιστα, σε μία στιγμή που ράγισαν καρδιές, η θεία των δύο μικρών παιδιών, αποκάλυψε ότι εκείνη ήταν που έδωσε στον αδερφό της τα χρήματα που χρειάζονταν για τη μεταφορά τους από τον διακινητή!



«Μίλησα με τη γυναίκα του αδερφού πριν μία εβδομάδα και μου είπε πόσο τρομοκρατημένη ήταν από το ταξίδι που θα έκανε, καθώς φοβόταν τη θάλασσα. Δεν ξέρω να κολυμπάω. Αν συμβεί κάτι... δεν θέλω να πάω, μου είπε. Όμως υπέθεσα ότι ήθελαν να είναι όλοι μαζί. Αυτά τα δύο παιδιά, δεν γνώρισαν ποτέ μία καλή ζωή...», δήλωσε η κομμώτρια στο επάγγελμα Τίμα Κουρντί, η οποία διαμένει στον Καναδά τα τελευταία 20 χρόνια.



Όπως τόνισε, παρακαλά τον αδερφό της να μην επιστρέψει στον πόλεμο για να θάψει εκεί τη γυναίκα τα δύο παιδιά του και να ταξιδέψει δίπλα της στον Καναδά. Η Τίμα Κουρντί είχε κινήσει τις διαδικασίες πρόσκλησης της οικογένειας στη χώρα της βόρειας Αμερικής και είχε εξασφαλίσει τη φιλοξενία τους. Η μοίρα όμως καθορίστηκε από τη «μηχανή» που αποφέρει αμύθητα ποσά στους σύγχρονους σωματέμπορους, οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται, δρουν ανενόχλητοι στην Τουρκία, αυξάνοντας την «πελατεία» τους λόγω της στάσης που τηρούν οι τουρκικές αρχές, οι οποίες δεν επιτρέπουν στους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από τη χώρα με νόμιμα μέσα, με αποτέλεσμα να ωθούνται στα «δίχτυα» των «διακινητών».




























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης