Μογκερίνι: Πρόσθετα μέτρα κατά των διακινητών ανθρώπων στη Μεσόγειο

Μογκερίνι: Πρόσθετα μέτρα κατά των διακινητών ανθρώπων στη Μεσόγειο

"Θα πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη συγκροτήσεως δυνάμεων του ΝΑΤΟ, επειδή η μετάβαση στη δεύτερη φάση σημαίνει επίσης να έχουμε περισσότερα πλοία", δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μογκερίνι: Πρόσθετα μέτρα κατά των διακινητών ανθρώπων στη Μεσόγειο
Η δεύτερη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νότια Κεντρική Μεσόγειο (EUNAVFOR Med operation) ενάντια στους διακινητές ανθρώπων στην Μεσόγειο απαιτεί επιπρόσθετα μέσα, μεταξύ άλλων πλοία, δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι. 

"Θα πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη συγκροτήσεως δυνάμεων (συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ), επειδή η μετάβαση στη δεύτερη φάση σημαίνει επίσης να έχουμε περισσότερα μέσα, περισσότερα πλοία", δήλωσε η Μογκερίνι σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.
 
Πριν από τη διάσκεψη αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιήσει μια ευρεία συζήτηση για τις εξωτερικές πτυχές της επιχείρησης με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, πρόσθεσε.
 
Κλείσιμο
Η επιχείρηση της ΕΕ ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου για την καταπολέμηση των διακινητών που περνούν μετανάστες από την Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη. Η πρώτη φάση περιελάμβανε την ανάπτυξη πλοίων και αεροσκαφών σε διεθνή ύδατα για την συγκέντρωση πληροφοριών για τους διακινητές.
 
Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει αναζητήσεις και πιθανή κατάσχεση ύποπτων πλοίων. Την Τετάρτη, μια πηγή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik πως η ΕΕ ενδέχεται να θέσει σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο της ναυτικής αποστολής τον Οκτώβριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης