Τουρκία: Τέσσερις διακινητές κρατούνται για το ναυάγιο του μικρού Αϊλάν

Τουρκία: Τέσσερις διακινητές κρατούνται για το ναυάγιο του μικρού Αϊλάν

Τουλάχιστον ένας Σύρος ανάμεσα στους υπόπτους - Κατηγορούνται ότι μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά

Τουρκία: Τέσσερις διακινητές κρατούνται για το ναυάγιο του μικρού Αϊλάν
Στην κράτηση τεσσάρων διακινητών προχώρησαν οι τουρκικές αρχές που φέρονται να εμπλέκονται στο ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή στον μικρό Αϊλάν, τον αδελφό του και ακόμα δέκα πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu ανάμεσα στους τέσσερις που έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της νοτιοδυτικής επαρχίας Μούγλα, συμπεριλαμβάνεται ένας καπετάνιος και τουλάχιστον ένας Σύρος υπήκοος.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα η ανάκριση των τεσσάρων συνεχίζεται, ενώ κατηγορούνται για την παράνομη μεταφορά μεταναστών από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά.
Κλείσιμο

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε ακτή της Αλικαρνασσού, αφού είχαν επιβιβαστεί σε ένα σκάφος.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την τραγική κατάληξη του 2χρονου Αϊλάν, του 3χρονου αδελφού του Γκαλίπ και της 27χρονης μητέρας τους Ζαχίν Κουρντί, οι οποίοι μαζί με ακόμα εννέα ανθρώπους έχασαν άδικα τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη ανοιχτά της Αλικαρνασσού.

Οι σοροί τους αναμένεται να παραληφθούν από τον πατέρα των παιδιών που επέζησε της τραγωδίας.

Στο μεταξύ, έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που πνίγηκαν στο χθεσινό ναυάγιο με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ ανήλικα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης