Ινδία: Βίαια επεισόδια με οκτώ νεκρούς στην επαρχία Μανιπούρ

Ινδία: Βίαια επεισόδια με οκτώ νεκρούς στην επαρχία Μανιπούρ

Κάηκαν σπίτια αξιωματούχων – Τριάντα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο – Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πυρπολήσουν το αστυνομικό τμήμα

Ινδία: Βίαια επεισόδια με οκτώ νεκρούς στην επαρχία Μανιπούρ
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και τριάντα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν στην επαρχία Μανιπούρ της Ινδίας, μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που διεκδικούσαν περισσότερα δικαιώματα για τις τοπικές φυλές.

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε έξι σπίτια τοπικών νομοθετών, οι οποίοι είχαν απαγορεύσει την κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές. Οι ταραχές ξεκίνησαν από τη δημοσίευση τριών νομοθετημάτων, τα οποία αναφέρονταν στα δικαιώματα των τοπικών κοινωνιών.

Κλείσιμο


Η κυβέρνηση θεώρησε ότι η κατάσταση ήταν επικίνδυνη και αποφάσισε να στείλει στρατό και αστυνομία στην περιοχή. Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν έγινε γνωστό ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας, η οποία αντέδρασε στον όχλο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα, επιχειρώντας να το κάψει.

Την Τρίτη πέντε ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά αστυνομικών σε διαδήλωση σπουδαστών κατά των νομοθετημάτων, ενώ κάηκαν το σπίτι του υπουργού Εσωτερικών, ενός τοπικού βουλευτή και πέντε νομοθετών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης