Από 1,8 έως 3,3 δισ. θα κοστίσει η στέγαση των προσφύγων στη Γερμανία

Από 1,8 έως 3,3 δισ. θα κοστίσει η στέγαση των προσφύγων στη Γερμανία

Τα έξοδα θα καλύπτουν πρωταρχικά την ασφάλεια και τις κοινωνικές δαπάνες, μαθήματα γερμανικής γλώσσας, βοήθεια για εύρεση νόμιμης εργασίας και κοινωνικά προνόμια για τους ανέργους, ανέφερε η υπουργός στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus

Από 1,8 έως 3,3 δισ. θα κοστίσει η στέγαση των προσφύγων στη Γερμανία
Οι αρχές της Γερμανίας είναι έτοιμες να στεγάσουν πρόσφυγες, αλλά η κίνηση αυτή θα κοστίσει στη χώρα από 1,8 δισεκ. ευρώ έως 3,3 δισεκ. ευρώ το 2016, δήλωσε σήμερα η Αντρέα Νάλες, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας. 

Τα έξοδα θα καλύπτουν πρωταρχικά την ασφάλεια και τις κοινωνικές δαπάνες, μαθήματα γερμανικής γλώσσας, βοήθεια για εύρεση νόμιμης εργασίας και κοινωνικά προνόμια για τους ανέργους, ανέφερε η υπουργός στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus. 

Αυτά τα έξοδα είναι πιθανόν να αυξηθούν σε περίπου 7 δισεκ. ευρώ έως το 2019, προέβλεψε η υπουργός. 

Κλείσιμο
Τον Αύγουστο, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως αναμένει 800χιλιάδες αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες να φτάσουν στην χώρα έως το τέλος του χρόνου, αριθμός σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το 2014. 

Νωρίτερα σήμερα, ένα νέο κύμα 2.500 προσφύγων έφτασε με τρένο από την Ουγγαρία και την Αυστρία στις πόλεις του Μονάχου και Ρόσενχαιμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης