Τραγικό τροχαίο στη Σουαζιλάνδη: Νεκρά 38 κορίτσια και νεαρές γυναίκες

Τραγικό τροχαίο στη Σουαζιλάνδη: Νεκρά 38 κορίτσια και νεαρές γυναίκες

Τα θύματα μετέβαιναν στο παλάτι του βασιλιά της Σουαζιλάνδης για την ετήσια οκταήμερη γιορτή του Χορού των Καλαμιών

Τραγικό τροχαίο στη Σουαζιλάνδη: Νεκρά 38 κορίτσια και νεαρές γυναίκες
38 άτομα, στην πλειοψηφία τους κορίτσια και νεαρές γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, καθώς ταξίδευαν για να παρευρεθούν σε ένα παραδοσιακό φεστιβάλ της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δίκτυου Αλληλεγγύης της Σουαζιλάνδης, μίας τοπικής οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 20 ακόμη άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά στο ολέθριο τροχαίο. 

Το φορτηγό όπου επέβαιναν οι νεαρές συγκρούστηκε με το πίσω μέρος ενός φορτηγού και, στη συνέχεια, χτυπήθηκε από πίσω από ένα άλλο όχημα, αναφέρει η τοπική εφημερίδα Times of Swaziland.

Κλείσιμο
Τα θύματα μετέβαιναν στο παλάτι του βασιλιά της Σουαζιλάνδης για την ετήσια οκταήμερη γιορτή του Χορού των Καλαμιών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες ανύπαντρες κοπέλες της χώρας ταξιδεύουν στα βασιλικά ανάκτορα για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Αν και αποτελεί παράδοση της περιοχής, κάποια αμφιλεγόμενα έθιμα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, όπως ο έλεγχος της παρθενίας των κοριτσιών και ο γυμνόστηθος χορός τους μπροστά στο βασιλιά, έχουν αρχίσει να δέχονται επικρίσεις τα τελευταία χρόνια από διεθνείς οργανώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης