ΗΠΑ: 11 χρόνια κάθειρξη σε 17χρονο για tweet υπέρ του Ισλαμικού Κράτους

ΗΠΑ: 11 χρόνια κάθειρξη σε 17χρονο για tweet υπέρ του Ισλαμικού Κράτους

Πρόκειται για τον πρώτο ανήλικο ο οποίος καταδικάζεται στις ΗΠΑ για υλική υποστήριξη σε μια τρομοκρατική οργάνωση

ΗΠΑ: 11 χρόνια κάθειρξη σε 17χρονο για tweet υπέρ του Ισλαμικού Κράτους
Ένας Αμερικανός έφηβος από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και 4 μήνες κάθειρξη για συνωμοσία με σκοπό την προσφορά υλικής υποστήριξης στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα.

Ο 17χρονος Αλί Σούκρι Αμίν, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του τον Ιούνιο, είπε στο δικαστήριο ότι «δεν περιμένει επιείκεια» λίγο πριν του ανακοινωθεί η ποινή του την Παρασκευή. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο ανήλικο ο οποίος καταδικάζεται στις ΗΠΑ για υλική υποστήριξη σε μια τρομοκρατική οργάνωση. 

Ο έφηβος δραστηριοποιούνταν μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, προκειμένου να εξασφαλίζει δωρεές στην τρομοκρατική οργάνωση αλλά και άλλου είδους βοήθεια στα άτομα που ήθελαν να πάνε στη Συρία για να πολεμήσουν στον πλάι των τζιχαντιστών.

Κλείσιμο
Είχε αναρτήσει συνολικά χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης για το ΙΚ, με τα οποία έδινε συμβουλές στους εξτρεμιστές για το πως να κρυπτογραφούν τις επικοινωνίες τους και να πραγματοποιούν τις οικονομικές συναλλαγές τους μέσω Ίντερνετ.

«Τα άτομα που προσφέρουν υποστήριξη στους τζιχαντιστές με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσηςθα διώκονται εξίσου αυστηρά με εκείνους που πάνε να πολεμήσουν στο πλευρό τους», διεμήνυσαν οι αμερικανικές αρχές.

Ο συνήγορος του νεαρού περιέγραψε τον πελάτη του ως έναν εξαίρετο μαθητή από καλή οικογένεια,ο οποίος παρασύρθηκε από την οργή του για τις ωμότητες που διαπράττει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης