Χίλαρι Κλίντον: «Κάτι πάει πολύ στραβά» στις ΗΠΑ με την οπλοκατοχή

Χίλαρι Κλίντον: «Κάτι πάει πολύ στραβά» στις ΗΠΑ με την οπλοκατοχή

Δεν θα καθίσω με τα χέρια σταυρωμένα, ενώ άλλοι σκοτώνονται σε όλες τις ΗΠΑ, είπε η πρώην υπουργών Εξωτερικών της χώρας

Χίλαρι Κλίντον: «Κάτι πάει πολύ στραβά» στις ΗΠΑ με την οπλοκατοχή
Θέση για την οπλοκατοχή πήρε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία δύο δημοσιογράφων. Η ίδια, τόνισε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στη βία από πυροβόλα όπλα, ενώ υπογράμμισε ότι «κάτι πάει πολύ στραβά» στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Κανείς δεν σηκώνεται για να πει αυτό που όλοι ξέρουμε: πρέπει να τελειώνουμε με τη βία των πυροβόλων» είπε η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, σε μια συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος.

«Μετά τα φριχτά γεγονότα της Τετάρτης, όταν δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση και ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στη Λουιζιάνα και πολλοί άλλοι (πεθαίνουν) καθημερινά σε μια σφαγή για την οποία δεν μιλά σχεδόν κανείς σήμερα στη χώρα μας, δεν ξέρω πώς γίνεται να μην συμπεράνουμε ότι κάτι πάει πολύ στραβά», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, έκανε λόγο για έλλειψη πρωτοβουλίας εκ μέρους των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρωποκτονιών. «Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε λογικές μεταρρυθμίσεις για την οπλοκατοχή ώστε να εμποδίσουμε αυτούς που δεν θα έπρεπε να έχουν όπλα να τα αποκτήσουν -ανθρώπους που εμπλέκονται σε επεισόδια οικογενειακής βίας, άλλους που είναι βίαιοι και ασταθείς- σεβόμενοι τα δικαιώματα των λογικών κατόχων όπλων», συνέχισε.

«Ξέρω ότι πρακτικά είναι δύσκολο. Ξέρω ότι ορισμένοι θα προτιμούσαν να κατεβάσουν τα χέρια μπροστά στο τόσο μεγάλο έργο και να εγκαταλείψουν τη μάχη. Όχι εγώ όμως. Δεν θα καθίσω να μην κάνω τίποτα ενώ άλλοι σκοτώνονται σε όλες τις ΗΠΑ», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης