Λιβύη: Στους 105 έχουν φτάσει οι νεκροί στο ναυάγιο της Ζουάρα

Λιβύη: Στους 105 έχουν φτάσει οι νεκροί στο ναυάγιο της Ζουάρα

Περισσότεροι από 100 μετανάστες αγνοούνται - Στους 198 οι διασωθέντες - Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης - Σκληρές εικόνες

Λιβύη: Στους 105 έχουν φτάσει οι νεκροί στο ναυάγιο της Ζουάρα
Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει το ναυάγιο που καταγράφηκε την Πέμπτη (27/8) ανοικτά του λιμανιού της Ζουάρα, στη Λιβύη. Ο αριθμός των πτωμάτων που έχουν εντοπιστεί από τα σωστικά συνεργεία έχει ανέλεθει σε 105, ενώ αγννούνται περισσότεροι από 100 μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, έχουν διασωθεί 198 άτομα, ενώ οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες για τη διάσωση των ανθρώπων αυτών.



Στην επιχείρηση μετέχουν τόσο το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης, όσο και ψαράδες, αλλά και τοπικά ταχύπλοα. Η εικόνες των πτωμάτων που τοποθετούνται σε πορτοκαλί σάκους, μαζί με προσωπικά τους είδη, όπως παπούτσια και θερμός, προκαλεί αποτροπιασμό και σοκ στην παγκόσμια κοινότητα, ωστόσο λύση δεν έχει δοθεί από τις ισχυρές δυνάμεις, ώστε να τερματίσει ο πόλεμος και να ανακοπεί η ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη.
Κλείσιμο
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης