Καναδάς: Δύο νεκροί από τη «νόσο των λεγεωνάριων»

Καναδάς: Δύο νεκροί από τη «νόσο των λεγεωνάριων»

Η επιδημία είχε κάνει την εμφάνισή της στο Μπρονξ των ΗΠΑ, σκοτώνοντας δώδεκα ανθρώπους - Προκαλείται από βακτήριο των κλιματιστικών

Καναδάς: Δύο νεκροί από τη «νόσο των λεγεωνάριων»
Κτύπησε το Μπρονξ των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω του δώδεκα νεκρούς. Η «νόσος των λεγεωνάριων» μεταφέρθηκε στον Καναδά, προκαλώντας δύο θύματα στην πόλη του Κεμπέκ, ενώ οι αρχές εξέδωσαν επείγουσα ειδοποίηση να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την εξόντωση του βακτηρίου, αλλά και να νοσοκομεία προετοιμαστούν για τα περιστατικά που ενδεχομένως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, εκτός των δύο ανθρώπων που κατέληξαν από τη θανατηφόρα μορφή της πνευμονίας, υπάρχουν 16 ακόμα που έχουν επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομείο της πόλης.

Το πρώτο κρούσμα στη μεγάλη χώρα της Βόρειας Αμερικής εμφανίστηκε στην πόλη Μπέρθιερβιλ, 50 μίλια απόσταση από το Μόντρεαλ, σε εγκαταστάσεις ice - skating. Η υπόθεση επιβεβαιώθηκε στις 20 Αυγούστου και στις 22 του ίδιου μήνα δόθηκε εντολή να μπει σε καραντίνα το κτίριο.

Κλείσιμο
Η «νόσος των λεγεωνάριων» προκαλείται από το βακτήριο Legionella και δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Συνηθίζεται να εμφανίζεται σε κτίρια με ισχυρό κλιματισμό, που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο.

Νωρίτερα το καλοκαίρι, η επιδημία είχε κτυπήσει στο Μπρονξ των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω της δώδεκα νεκρούς, ενώ δεκάδες ήταν οι άνθρωποι που προσβλήθηκαν και νοσηλεύτηκαν. Το 2012, επίσης στο Κεμπέκ, η «επιδημία των λεγεωνάριων» είχε προκαλέσει τον θάνατο 13 ατόμων, ενώ συνολικά είχαν εμφανιστεί περισσότερα από 170 κρούσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης