Προσοχή σκληρές εικόνες: Τα εγκλήματα του πολέμου στο Αφγανιστάν

Προσοχή σκληρές εικόνες: Τα εγκλήματα του πολέμου στο Αφγανιστάν

Η χώρα είναι ένα τεράστιο ναρκοπέδιο και οι Αφγανοί πολίτες είναι εκτεθειμένοι καθημερινά σε αυτές 

Προσοχή σκληρές εικόνες: Τα εγκλήματα του πολέμου στο Αφγανιστάν
ΟΤοn Koene, ένας διάσημος Ολλανδός φωτογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, που εργάστηκε για 16 χρόνια στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο RT δίνοντας στη δημοσιότητα κάποιες από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που έχει τραβήξει και απεικονίζουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο τα εγκλήματα του πολέμου. 


 
Κλείσιμο
Ο ίδιος δήλωσε πως λόγω των συγκρούσεων η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο ναρκοπέδιο και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν περίπου δέκα εκατομμύρια νάρκες τον στο Αφγανιστάν. Ειδικά τα παιδιά και οι γυναίκες που περπατούν για να συλλέξουν ξύλα για φωτιά, ή να πάνε στην αγορά, ή απλώς προσπαθούν να βγάλουν νερό από το πηγάδι - είναι πολύ ευάλωτα σε αυτές τις νάρκες. Και μπορούμε να δούμε πολλά από τα θύματα, ακόμα, μετά από τόσα χρόνια συγκρούσεων».





Ο Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός, προσπαθεί να βοηθήσει  και παρέχει στα θύματα που νοσηλεύονται στο Ιατρικό κέντρο της Καμπούλ πρόσθετα άκρα και υπηρεσίες αποκατάστασης.



Πάνω από 100.000 άνθρωποι είναι με ειδικές ανάγκες και πάνω από 800.000 έχουν κινητικά προβλήματα, έπειτα από τις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του Ερυθρού Σταυρού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης