Αφγανιστάν: Πολλαπλές εκρήξεις στην Καμπούλ με τουλάχιστον 20 νεκρούς

Αφγανιστάν: Πολλαπλές εκρήξεις στην Καμπούλ με τουλάχιστον 20 νεκρούς

Μία από τις εκρήξεις ακούστηκε κοντά στο αεροδρόμιο, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται οι βάσεις των δυτικών συμμάχων και πολλά κυβερνητικά κτίρια - Νωρίτερα στόχος επίθεσης είχε γίνει μια αστυνομική ακαδημία και οι αφγανικές αρχές έκαναν λόγο για 20 νεκρούς

Αφγανιστάν: Πολλαπλές εκρήξεις στην Καμπούλ με τουλάχιστον 20 νεκρούς
Αλλεπάλληλες εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, μετά από μια επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα εναντίον μιας ακαδημίας της αστυνομίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Μία από τις εκρήξεις ακούστηκε κοντά στο αεροδρόμιο, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται οι βάσεις των δυτικών συμμάχων και πολλά κυβερνητικά κτίρια. Ακολούθησαν ήχοι από ανταλλαγή πυρών και αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να πετούν από πάνω, ανέφερε μια πηγή από την περιοχή. Αυτήκοοι μάρτυρες έκαναν λόγο για άλλη μία έκρηξη στα βόρεια του αεροδρομίου, κοντά στο υπουργείο καπολέμησης των ναρκωτικών.

Λίγο νωρίτερα στόχος επίθεσης είχε γίνει μια αστυνομική ακαδημία και οι αφγανικές αρχές έκαναν λόγο για 20 νεκρούς, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον φόβο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, όμως οι Ταλιμπάν βάζουν συχνά στο στόχαστρό τους τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας.

Κλείσιμο
«Ήταν επίθεση αυτοκτονίας» είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της Καμπούλ Γκιουλ Άγα Ρουχάνι επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή και είπε ότι «αναμένουμε ότι θα υπάρχουν πολλά θύματα». Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών πιστεύεται ότι θα είναι αυξημένος γιατί την ώρα εκείνη επέστρεφαν στην ακαδημία οι σπουδαστές καθώς το Σάββατο είναι για το Αφγανιστάν η αρχή της εργάσιμης εβδομάδας.

Η ακαδημία βρίσκεται σε ένα προάστιο στα δυτικά της πρωτεύουσας. «Είναι ένα πολύ σημαντικό κέντρο εκπαίδευσης. Κάθε χρόνο αποφοιτούν 2.000-3.000 αστυνομικοί από αυτήν», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης