Η χήρα πρώην Νοτιοκορεάτη προέδρου σε επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα

Η χήρα πρώην Νοτιοκορεάτη προέδρου σε επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα

Η ηλικίας 92 ετών σήμερα Λι Χι-Χο είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στην Πιονγιάνγκ αφού έστειλε λουλούδια πέρυσι κατά το ετήσιο μνημόσυνο του πατέρα του ηγέτη Κιμ Γιουν Ουν

Η χήρα πρώην Νοτιοκορεάτη προέδρου σε επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα
Η ηλικιωμένη πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην γειτονική Βόρεια Κορέα, προκαλώντας έκπληξη με την ενέργειά της.

Αν και η 92χρονη σήμερα Λι Χι-Χο είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, ειδικά αφότου απέστειλε πέρυσι λουλούδια στο μνημόσυνο του πατέρα του, η απόφασή της εκπλήσσει, δεδομένων των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. Παράλληλα πάντως, διεθνείς παρατηρητές εκφράζουν την άποψη πως η κίνησή της αυτή μπορεί να σημάνει την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Σεούλ και Πιονγιάνγκ.

Κλείσιμο


Η Λι Χι-Χο είναι η χήρα του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Κορέας Κιμ Ντάε Γιουνγκ, που ήταν πρόεδρος από το 1998 έως το 2003 και στον οποίο απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του να προσεγγίσει τους γείτονές του. Αν και η επίσκεψη της ηλικιωμένης γυναίκας είναι αυστηρά ανθρωπιστικού χαρακτήρα, με επισκέψεις σε μαιευτήρια, ορφανοτροφεία και ιδρύματα, εκφράζονται ελπίδες ότι θα «στρώσει το δρόμο» για την εξομάλυνση των σχέσεων. Δεν είναι σαφές ακόμα το αν θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που ήταν πάντως αυτός που της απηύθυνε την πρόσκληση πέρυσι. 


Η Λι Χι-Χο κατεβαίνει από το αεροπλάνο, κατά την άφιξή της στην Πιονγιάνγκ

Η επίσκεψη άλλωστε συμβαίνει σχεδόν ταυτόχρονα με την 70ή επέτειο της απελευθέρωσης της χερσονήσου της Κορέας από την ιαπωνική κατοχή στις 15 Αυγούστου 1945. 


Ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Ντάε Γιουνγκ με τον πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ Ιλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης