Βρετανία: Πώς οι Συντηρητικοί κάλυψαν τον πρώην πρωθυπουργό στην υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου

Βρετανία: Πώς οι Συντηρητικοί κάλυψαν τον πρώην πρωθυπουργό στην υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου

Μαύρη λίστα με σκάνδαλα που σχετίζονταν «με χρέη, ή υποθέσεις με μικρά αγόρια» - Έρευνα μετά θάνατον για τον Έντουαρντ Χιθ

Βρετανία: Πώς οι Συντηρητικοί κάλυψαν τον πρώην πρωθυπουργό στην υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου
Λίγες ημέρες από την αποκάλυψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Έντουαρντ Χιθ, βρίσκεται πίσω από την κακοποίηση ενός ανήλικου αγοριού, το δίκτυο BBC ρίχνει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Τόρις, Τιμ Φορτέσκ, ο οποίος διετέλεσε τη θητεία του από το 1970 έως το 1973 επί πρωθυπουργίας Χιθ, είχε μιλήσει προ ετών στο βρετανικό δίκτυο και το ντοκιμαντέρ «Westminster’s Secret Service», υποστηρίζοντας ότι το κόμμα κάλυψε το σκάνδαλο.

Όπως είχε πει ο Φορτέσκ, ο ίδιος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που βοήθησαν τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας να «μην εκτεθεί από το σκάνδαλο που αφορούσε σε μικρά αγόρια».

Κλείσιμο
Μάλιστα, το πρώην στέλεχος των Συντηρητικών είχε δηλώσει πως κρατούσε μία μικρή μαύρη ατζέντα με τα μυστικά των βουλευτών, τα οποία θα μπορούσε να σχετίζονται «με χρέη, ή με σκάνδαλα με μικρά αγόρια».

Ο Φορτέσκ που πέθανε το 2008 σε ηλικία 92 ετών διετέλεσε βουλευτής των Τόρις για οκτώ χρόνια μέχρι το 1974, ενώ οι δηλώσεις του στο BBC πραγματοποιήθηκαν το 1995 και επανήλθαν στην δημοσιότητα έπειτα από το σκάνδαλο Χιθ.

«Έρχονταν να ζητήσουν βοήθεια. Αν μπορούσαμε θα το κάναμε. Και θα κάναμε οτιδήποτε μπορούσαμε γιατί είχαμε συμφέρον. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα τους ξεμπλέκαμε: γιατί έτσι θα τους είχαμε στο χέρι», είχε δηλώσει.

Υπενθυμίζεται πως οι βρετανικές αρχές διενεργούν έρευνα για την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, κατά του Χιθ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός την περίοδο 1970-1974 και πέθανε το 2005 σε ηλικία 89 ετών.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι η καταγγελία έγινε τη δεκαετία του 1990 στις αστυνομίες αρχές του Γουίλτσιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

«Το όνομα του σερ Έντουαρντ Χιθ έχει ακουστεί σε σχέση με αδικήματα που αφορούσαν παιδιά. (Ο Χιθ) έζησε για πολλά χρόνια στο Σόλσμπερι και θα θέλαμε να ακούσουμε όποιον έχει σχετικές πληροφορίες που μπορεί να μας βοηθήσουν στις έρευνές μας ή όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ήταν θύμα», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης