Σεξ, καταχρήσεις και κουνγκ φου: Σκάνδαλο στην αυλή των Κινέζων Σαολίν

Σεξ, καταχρήσεις και κουνγκ φου: Σκάνδαλο στην αυλή των Κινέζων Σαολίν

Ο περίφημος βουδιστικός ναός Σαολίν, με 1.500 χρόνια ιστορίας, κέντρο των πολεμικών τεχνών κουνγκ φου, βρίσκεται στο επίκεντρο σεξουαλικού και οικονομικού σκανδάλου, με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής ιερέα, Shi Yongxin

Σεξ, καταχρήσεις και κουνγκ φου: Σκάνδαλο στην αυλή των Κινέζων Σαολίν
Ο ηγούμενος του βουδιστικού ναού Σαολίν κουνγκ φου, στα βουνά Σονγκ της πόλης Ντενγκ φενγκ στην Κίνα, έχει βρεθεί στο επίκεντρο σεξουαλικού σκανδάλου και κατηγορείται για υπεξαίρεση των χρημάτων του ναού. Τα σχετικά δημοσιεύματα του Associated Press ταράζουν τα νερά σε έναν βουδιστικό ναό με ιστορία 1.500 χρόνων και κέντρο της διδασκαλίας των πολεμικών τεχνών.



Κλείσιμο
Ο επικεφαλής μοναχός του ναού, Shi Yongxin, τον οποίο ο διεθνής Τύπος αποκαλεί «διευθύνοντα σύμβουλο» του ναού, έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια σαράντα παραρτήματα σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει μετατρέψει τον βουδιστικό ναό σε εμπορική επιχείρηση και προτίθεται να διαθέσει το ποσόν των 297 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή συγκροτήματος στην Αυστραλία. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει, εκτός από βουδιστικό ναό, ξενοδοχείο, ακαδημία κουνγκ φου και γήπεδο γκολφ.

Ο Shi Yongxin κατηγορείται ότι έχει αποκτήσει παιδιά με τουλάχιστον, δύο γυναίκες και έχει καταχραστεί χρήματα του ναού. Σε απάντηση των κατηγοριών αυτών η ιστοσελίδα του ναού ανάρτησε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορίες είναι «αναληθείς φήμες κατασκευασμένες από ανθρώπους που έχουν στόχο να βλάψουν τον βουδισμό». Ο ναός έχει επίσης υπερασπιστεί την εμπορική του εξάπλωση, με τον ισχυρισμό ότι έτσι διαδίδει τα μηνύματα του βουδισμού σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του το Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της τοπικής κυβέρνησης στην πόλη Ντενγκ φενγκ, όπου υπάγεται διοικητικά ο ναός, ανακοίνωσε ότι εξετάζει το θέμα πολύ σοβαρά και σύντομα θα το διαλευκάνει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης