Βίντεο: Είναι ο γιος του Καντάφι ο άνδρας που βασανίζεται στις φυλακές της Λιβύης;

Βίντεο: Είναι ο γιος του Καντάφι ο άνδρας που βασανίζεται στις φυλακές της Λιβύης;

Δόθηκε στη δημοσιότητα από τα αραβικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τον τρίτο γιο του Μουαμάρ Καντάφι 

Βίντεο: Είναι ο γιος του Καντάφι ο άνδρας που βασανίζεται στις φυλακές της Λιβύης;
Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τον βασανισμό του γιου του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι κατά την διάρκεια ανάκρισης στη φυλακή κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. 

Το ολιγόλεπτο βίντεο έχει καταδικαστεί τόσο από το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και από την νόμιμο εκπρόσωπό του που μιλώντας στο RT είπε ότι μόνο το όνομα Καντάφι είναι αρκετό για να εγγυηθεί «την μέγιστη ποινή και το ανώτατο όριο κακοματεχείρησης». 

Το στιγμιότυπο, που δεν έχει ημερομηνία και δόθηκε στη δημοσιότητα από τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, απεικονίζει μία ομάδα αντρών να ανακρίνει, κακομεταχειρίζοντας έναν αιχμάλωτο που θυμίζει έντονα τον Αλ – Σάαντι Καντάφι, τον τρίτο γιο του νεκρού ηγέτη που κυβερνούσε τη χώρα για σχεδόν σαράντα χρόνια. 

Κλείσιμο
«Φαίνεται να είναι ο Σάαντι Καντάφι», λέει στο RT η Melinda Taylor η δικηγόρος του τρίτου γιου του Καντάφι και προσθέτει μάλιστα ότι της φαίνεται πως είναι το κεφάλι του, το οποίο και είχε ξυρίσει τον περασμένο χρόνο. 

Οι σκηνές τον δείχνουν με δεμένα τα μάτια, να ακούει τις κραυγές δύο άλλων κρατούμενων που φέρονται να βασανίζονται σε διπλανό δωμάτιο. Στη συνέχεια τον αναγκάζουν να παρακολουθήσει τον ξυλοδαρμό τους. Στην ανακριτική διαδικασία δεν φαίνεται να είναι παρών κάποια νόμιμη ομάδα. 

Μάλιστα η Τέιλορ τόνισε πως το εν λόγω βίντεο είναι η  απόδειξη ενός «διεθνούς εγκλήματος, με σκληρά και απάνθρωπα βασανιστήρια».

Στα τελευταία λεπτά μάλιστα ο ανακριτής ρωτά τον Καντάφι να διαλέξει σε ποιο σημείο θέλει να τον χτυπήσουν: στα πόδια ή στους γλουτούς, απαντώντας: «Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Στα πόδια μου».


Οι... ανακριτές του έδεσαν τα πόδια του σε ένα μεταλλικό μηχάνημα, γυρνώντας τον ανάποδα και προκαλώντας τις φωνές του από τον πόνο.


Σε κάποιο σημείο ο Καντάφι λέει στους φρουρούς του ότι πρόκειται να συνεργαστεί. «Μη. Θα σας δώσω όλες τις πληροφορίες που θέλετε», ο άντρας που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι ο Καντάφι λέει στο βίντεο. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης