Σοκ: Αστυνομικός περνάει χειροπέδες σε μαθητή με ειδικές ανάγκες

Σοκ: Αστυνομικός περνάει χειροπέδες σε μαθητή με ειδικές ανάγκες

Το 8χρονο αγόρι πάσχει από υπερκινητικότητα - Ο ίδιος αστυνομικός φόρεσε χειροπέδες και σε ένα 9χρονο κορίτσι

Σοκ: Αστυνομικός περνάει χειροπέδες σε μαθητή με ειδικές ανάγκες
Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο που δείχνει αστυνομικό στο Κεντάκι να περνάει χειροπέδες σε ένα μικρό αγόρι με ειδικές ανάγκες μέσα σε σχολική τάξη.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υποβλήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ACLU) ο αστυνομικός εκτός από το 8χρονο αγόρι, πέρασε χειροπέδες και σε ένα 9χρονο κορίτσι. Το περιστατικό με το αγόρι συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας το αγόρι που φέρεται να έχει πρόβλημα υπερκινητικότητας και ιστορικό ψυχολογικών τραυμάτων εμφανίζεται να κλαίει τη στιγμή που ο αστυνομικός του περνάει χειροπέδες στους δικεφάλους καθώς ο 8χρονος είναι μικρόσωμος και δεν μπορεί να του περάσει τις χειροπέδες στους καρπούς.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη μήνυση τα παιδιά έμειναν σιδηροδέσμια για 15 λεπτά. Ο αστυνομικός ακούγεται να λέει στο αγόρι «δεν μπορείς να με χτυπάς έτσι εμένα». 

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι το αγόρι τον χτύπησε αλλά η ένωση υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά του παιδιού οφείλεται στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όσον αφορά το περιστατικό με το 9χρονο κορίτσι ο ίδιος αστυνομικός φέρεται να του έχει περάσει χειροπέδες δύο φορές τον περασμένο Οκτώβριο επειδή αρνήθηκε να παραμείνει στην «αίθουσα απομόνωσης» όπου οδηγήθηκε επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες μέσα στην τάξη της. Κατά την καταγγελία η αντίδραση αυτή του αστυνομικού προκάλεσε «σοβαρή διαταραχή» στο κορίτσι το οποιο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης