Συρία: Πάνω από 500 οι άμαχοι νεκροί από τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών

Συρία: Πάνω από 500 οι άμαχοι νεκροί από τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών

Από πέρσι που ξεκίνησε η αεροπορική δράση εναντίον των τζιχαντιστών, εκτός από τους στρατιωτικούς στόχους έχουν υπάρξει και εκατοντάδες παράπλευρες απώλειες

 Συρία: Πάνω από 500 οι άμαχοι νεκροί από τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών
Σύμφωνα με μία ανεξάρτητη αρχή, οι αεροπορικές επιθέσεις των Αμερικανών και των συμμάχων τους εναντίον των φανατικών ισλαμιστών του ISIS στη Συρία είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και μεγάλος αριθμός αμάχων. Οι υπολογισμοί δεν μπορούν να είναι ακριβείς, με τους νεκρούς να φθάνουν έως και τους 591 από πέρσι τον Αύγουστο που ξεκίνησε η επιχείρηση.

Η έρευνα αυτή έδειξε ότι υπάρχουν 57 περιστατικά όπου υπήρξε μετά βεβαιότητας νεκροί πολίτες, ενώ σε άλλα αντίστοιχα που μπορεί να φθάνουν και τα 80 στον αριθμό, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για θύματα και εκτός των στρατιωτικών δυνάμεων. Την ίδια στιγμή όμως, οι αμερικάνικες δυνάμεις αναγνωρίζουν μόνο... δύο θύματα από τους βομβαρδισμούς τους, κάτι που σύμφωνα με την έρευνα είναι αδύνατον να συμβαίνει. 

Οι βομβαρδισμοί ξεκίνησα σχεδόν έναν χρόνο πριν, στην αρχή στην Συρία και αργότερα στο Β. Ιράκ. Στην συνέχεια προστέθηκαν 12 σύμμαχοι των ΗΠΑ σ' αυτή την προσπάθεια, μεταξύ αυτών δυτικές δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Βρετανία, αλλά και αραβικές, όπως η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι μέχρι τώρα επιθέσεις αγγίζουν τις 6.000 στον αριθμό, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις ενάντια των ισλαμιστών. Σε όλα αυτά πάντως έρχονται να προστεθούν και οι πρόσφατες καταγγελίες των Κούρδων για βομβαρδισμό αμάχων από τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα, κάτι που σίγουρα έχει ανεβάσει όλη αυτή την στατιστική του θανάτου σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης