Τομ Χέιζ: Σε κάθειρξη 14 ετών για την υπόθεση χειραγώγησης του επιτοκίου Libor

Τομ Χέιζ: Σε κάθειρξη 14 ετών για την υπόθεση χειραγώγησης του επιτοκίου Libor

Kαταδικάστηκε για συνωμοσία αναφορικά με τη χειραγώγηση από το 2006 έως το 2010 του διατραπεζικού επιτοκίου δανεισμού της αγοράς του Λονδίνου (Libor), ενός κρίσιμης σημασίας επιτοκίου αναφοράς για οικονομικά συμβόλαια και καταναλωτικά δάνεια

Τομ Χέιζ: Σε κάθειρξη 14 ετών για την υπόθεση χειραγώγησης του επιτοκίου Libor
Σε ποινή φυλάκισης 14 ετών καταδικάστηκε  o πρώην χρηματιστής της Citigroup και της UBS Τομ Χέιζ, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor.

Οι ένορκοι έκριναν τον Χέιζ ένοχο και για τις οκτώ κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Σημειώνεται ότι η δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο του Libor διήρκεσε παραπάνω από επτά χρόνια.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη χρηματιστή στα πλαίσια διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Κλείσιμο
Ο Χέιζ, ένας 35χρονος που προέβαινε σε αγοραπωλησίες παραγώγων σε γεν, καταδικάστηκε για συνωμοσία αναφορικά με τη χειραγώγηση από το 2006 έως το 2010 του διατραπεζικού επιτοκίου δανεισμού της αγοράς του Λονδίνου (Libor), ενός κρίσιμης σημασίας επιτοκίου αναφοράς για οικονομικά συμβόλαια και καταναλωτικά δάνεια ύψους περίπου 450 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η δίκη του, που διεξαγόταν από τις 26 Μαΐου στο Λονδίνο, σηματοδοτεί μια νέα φάση στην παγκόσμια έρευνα που διεξάγεται εδώ και επτά χρόνια και στο πλαίσιο της οποίας 21 κατηγορούμενοι και μερικές από τις ισχυρότερες παγκοσμίως τράπεζες και μεσίτες πληρώνουν περίπου 9 δισεκ. δολάρια στο πλαίσιο διακανονισμών με τις ρυθμιστικές αρχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης