Ρωσία: Σάλος για το πανάκριβο ρολόι του εκπροσώπου Τύπου του Πούτιν

Ρωσία: Σάλος για το πανάκριβο ρολόι του εκπροσώπου Τύπου του Πούτιν

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ φοράει στο γάμο του ένα ρολόι, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε περισσότερα από 500.000 ευρώ

Ρωσία: Σάλος για το πανάκριβο ρολόι του εκπροσώπου Τύπου του Πούτιν
Δημόσια αντιπαράθεση προκάλεσαν στη Ρωσία οι φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να φοράει στο γάμο του με πρωταθλήτρια του πατινάζ ένα ρολόι, η αξία του οποίου υπολογίζεται -σύμφωνα με έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης- σε περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Η γαμήλια τελετή
 του Πεσκόφ και της Τατιάνας Νάβκα, η οποία καλύφθηκε με εκτενή ρεπορτάζ από τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, με την παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, απουσία, ωστόσο, του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κλείσιμο
Την προσοχή σύντομα τράβηξε το επιβλητικό ρολόι του έμπιστου συνεργάτη του Ρώσου προέδρου, το οποίο ο Αλεξέι Ναβάλνι, στέλεχος την αντιπολίτευσης, εντόπισε ότι είναι ένα Richard Mille RM-5201, του οποίου κυκλοφορούν μόνο 30 κομμάτια.



Η αξία του ρολογιού, το οποίο είναι διακοσμημένο με μία νεκροκεφαλή από ροζ χρυσό, ανέρχεται στα 620.000 δολάρια (565.000 ευρώ) επισήμανε ο ίδιος στο μπλογκ του, όπου επικαλείται ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ελβετικής εταιρείας, σε ένα άρθρο με τίτλο «Το ρολόι του γαμπρού στοιχίζει περισσότερα από το διαμέρισμά σας».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι κατόπιν δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες του Ντμίτρι Πεσκόφ να φορά πανάκριβα ρολόγια, μεταξύ αυτών ένα Rolex, ένα Omega και άλλο ένα Richard Mille και κατηγόρησε τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο για «παράνομο πλουτισμό».

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, του οποίου η δήλωση περιουσιακής κατάστασης κάνει λόγο για ένα ετήσιο εισόδημα ύψους 132.000 ευρώ, το ρολόι που φόραγε στο γάμο του ήταν δώρο της συζύγου, της πρωταθλήτριας στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006.

«Το δώρο μιας γυναίκας στον σύζυγό της ή ενός άνδρα στη σύζυγό του δεν έχει καμία σχέση με τη διαφθορά» δήλωσε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Από την πλευρά της η Τατιάνα Νάβκα επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Komsomolskaia Pravda ότι προσέφερε το ρολόι αυτό στον σύντροφό της και υποστήριξε ότι η τιμή που αναφέρθηκε είναι υπερβολική και δεν έχει «καμία σχέση με την πραγματικότητα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης