Φωτογραφίες: Δείτε ένα από τα πιο παράξενα και όμορφα μέρη του πλανήτη

Φωτογραφίες: Δείτε ένα από τα πιο παράξενα και όμορφα μέρη του πλανήτη

Η αλμυρή έρημος Salar de Uyuni βρίσκεται στην Βολιβία και εκτός από την μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου είναι και ένα υπερθέαμα της φύσης

Φωτογραφίες: Δείτε ένα από τα πιο παράξενα και όμορφα μέρη του πλανήτη
Πρόκειται για μία τεράστια σε έκταση επίπεδη επιφάνεια, με έδαφος γεμάτο αλάτι και εντελώς αφιλόξενο για οποιαδήποτε μορφή ζωής (εκτός από τον άνθρωπο και τα τετρακίνητα τζιπ). Στο σημείο αυτό υπήρχε μία τεράστια λίμνη η οποία στέγνωσε πριν περίπου 40.000 χρόνια, αφήνοντας πίσω της μία έκταση περίπου 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων άνυδρης γης.

Είναι η μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου (με αποθέματα αλατιού που υπολογίζονται σε 10 δισεκατομμύρια τόνους) και βρίσκεται σε υψόμετρο 3.653 μέτρων. Ενώ κάτω από την επιφάνειά της βρίσκεται περίπου το 50% των αποθεμάτων λιθίου πάνω στη γη.

Η τεράστια αυτή πεδιάδα είναι ξηρή καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Τον χειμώνα όμως με τις βροχές, σχηματίζεται ένα μικρό «φιλμ» νερού πάνω σ' αυτή την τεράστια επιφάνεια, δημιουργώντας ίσως τον μεγαλύτερο... καθρέφτη του ουρανού πάνω στον πλανήτη Γη. 

Κλείσιμο
Το θέαμα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Γιαπωνέζου Hideki Mizuta, 29 ετών είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό. Και σίγουρα μοναδικό, καθώς αντίστοιχο φαινόμενο δεν εμφανίζεται πουθενά πάνω στον κόσμο. 






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης