Γαλλία: Αποτράπηκαν 1.700 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν παράνομα στη Βρετανία

Γαλλία: Αποτράπηκαν 1.700 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν παράνομα στη Βρετανία

1.000 περίπου άτομα απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης στην περιοχή γύρω από την σήραγγα της Μάγχης, ενώ άλλα 700 απωθήθηκαν μέσα στην σήραγγα

Γαλλία: Αποτράπηκαν 1.700 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν παράνομα στη Βρετανία
Η γαλλική αστυνομία απέτρεψε κατά την διάρκεια της νύχτας στο Καλαί, στην βόρεια Γαλλία, περίπου 1.700 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης για να περάσουν παράνομα στην Βρετανία και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που έριξε κάποιος εναντίον του.

1.000 περίπου άτομα απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης στην περιοχή γύρω από την σήραγγα, ενώ άλλα 700 αποτράπηκαν μέσα στην σήραγγα, όπου είχαν κατορθώσει να εισέλθουν νωρίτερα, διευκρίνισε αστυνομική πηγή.

Ένα μέλος των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκε «στο πρόσωπο και το κεφάλι» από την ρίψη πέτρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο νοσοκομείο για ράμματα, ενώ αυτός που πέταξε την πέτρα, ένας Σουδανός μετανάστης, συνελήφθη.
Κλείσιμο

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχε μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούσαν να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης με απώτερο στόχο να μπορέσουν να περάσουν στην Βρετανία, κυρίως λόγω της μικρότερης κυκλοφορίας φορτηγών.

Την περασμένη εβδομάδα οι απόπειρες των μεταναστών είχαν ξεπεράσει τις χίλιες, ενώ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ένας Σουδανός έχασε την ζωή του, ανεβάζοντας σε 10 τον συνολικό αριθμό των θανάτων μεταναστών στην περιοχή από τις αρχές του Ιουνίου. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης