Πτήση MH370: Με ειδικό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο θα εξεταστεί το εύρημα του Ρεϊνιόν

Πτήση MH370: Με ειδικό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο θα εξεταστεί το εύρημα του Ρεϊνιόν

Ευρεία σύσκεψη σήμερα στο Παρίσι, όπου θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα - Στην Τουλούζη σε στρατιωτικό εργαστήριο το αντικείμενο, που όλοι παραδέχονται ότι προέρχεται από αεροσκάφος τύπου Boeing 777 - Δεν περιμένουμε θαύματα, λένε πάντως οι ειδικοί

Πτήση MH370: Με ειδικό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο θα εξεταστεί το εύρημα του Ρεϊνιόν
Πέντε μέρες μετά τον εντοπισμό του αντικειμένου που όπως όλα δείχνουν και οι ειδικοί παραδέχονται, προέρχεται από ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 777, οι έρευνες περνούν στο επόμενο στάδιο. Πλέον το αντικείμενο βρίσκεται σε ειδικό εργαστήριο στην Τουλούζη, όπου αναμένεται να εξεταστεί από 600 ειδικούς αλλά και ένα ειδικό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο με δυνατότητα μεγέθυνσης της εικόνας κατά 100.000 φορές! 

Εν τω μεταξύ, σήμερα στο Παρίσι συγκαλείται ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, τόσο των γαλλικών υπηρεσιών αεροπλοΐας που παρέλαβαν το αντικείμενο, όσο και ειδικών της Boeing και της Μαλαισίας, που έχουν άμεσο ενδιαφέρον. 

Από την Τουλούζη πάντως, και το στρατιωτικό εργαστήριο, που ειδικεύεται στα αεροπορικά δυστυχήματα, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται από το απόγευμα της Τετάρτης. Τα συμπεράσματα πρόκειται να αποδείξουν εάν όντως πρόκειται για τμήμα ενός Boeing 777 - κάτι που παραδέχονται ήδη οι ειδικοί - και συγκεκριμένα του χαμένου αεροσκάφους των Malaysia Airlines, της πτήσης MH370 που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου 2014 με 239 επιβαίνοντες. 

Σε δηλώσεις τους στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων όμως, οι ειδικοί δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Αν και ουσιαστικά έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τμήμα του μαλαισιανού αεροσκάφους, καθώς δεν αγνοείται κανένα άλλο Boeing 777 παγκοσμίως, εν τούτοις για να κατανοήσουμε τι συνέβη ακριβώς και πού βρίσκεται το υπόλοιπο αεροσκάφος απαιτείται ο εντοπισμός των μαύρων κουτιών. Το τμήμα του φτερού λοιπόν, θα δώσει κάποιες απαντήσεις, αλλά κυρίως θα τροφοδοτήσει νέα σενάρια γύρω από το μυστήριο της πτήσης MH370. 

Το ειδικό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο με το οποίο θα εξεταστεί ενδελεχώς το αντικείμενο, θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν το πώς καταστράφηκε και τι είδους ζημιάς έχει υποστεί. 
Κλείσιμο

«Δεν πρέπει πάντως να περιμένουμε θαύματα από αυτή την ανάλυση», λέει πρώην διευθυντής της αεροπορικής υπηρεσίας της Γαλλίας Ζαν Πολ Τροαντέκ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης