Νιγηρία: Ο στρατός διέσωσε 178 αιχμαλώτους της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Ο στρατός διέσωσε 178 αιχμαλώτους της Μπόκο Χαράμ

Νωρίς χθες, οι μαχητές της οργάνωσης επιτέθηκαν στο χωριό Μαλάρι, όπου σκότωσαν 13 άτομα

Νιγηρία: Ο στρατός διέσωσε 178 αιχμαλώτους της Μπόκο Χαράμ
Ο στρατός της Νιγηρίας είπε αργά χθες ότι είχε σώσει 178 άτομα από τα χέρια των μαχητών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στην περιφέρεια Μπόρνο, τη κύρια βάση της οργάνωσης, ενώ νωρίτερα στη μέρα η οργάνωση είχε σκοτώσει 13 άτομα στο χωριό Μαλάρι της ίδιας περιοχής.

Ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Τουκούρ Γκουσάου, είπε σε ηλεκτρονική δήλωση ότι 101 από τους διασωθέντες αιχμαλώτους ήταν παιδιά και 67 ήταν γυναίκες. Πρόσθεσε ότι ένας αρχηγός της Μπόκο Χαράμ είχε πιαστεί και αρκετά στρατόπεδα γύρω από την κωμόπολη Μπάμα, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Μαϊντουγκούρι είχαν αδειαστεί.

Η αεροπορία της Νιγηρίας είπε ότι είχε βοηθήσει στρατιώτες να απωθήσουν μια επίθεση της Μπόκο Χαράμ γύρω στο χωριό Μπίτα, στο ανατολικό άκρο του δάσους Σαμπίσα, το οποίο αποτελεί οχυρό της οργάνωσης.

Κλείσιμο
Η Μπόκο Χαράμ εκδιώχθηκε από τις περισσότερες μεγάλες εκτάσεις που ήλεγχε στη χώρα στην αρχή του χρόνου, αλλά έχει διασκορπιστεί και επιστρέψει στην τακτική του ανταρτοπόλεμου, χτυπώντας εύκολους στόχους με βόμβες και κάνοντας επιδρομές.

Νωρίς χθες, οι μαχητές της οργάνωσης επιτέθηκαν στο χωριό Μαλάρι, όπου σκότωσαν 13 άτομα, είπαν μάρτυρες, ενώ υπήρξαν και τραυματίες μεταξύ των χωρικών. 'Ενας μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), "Έβαλαν και φωτιά σε πολλά σπίτια αφού μας κατηγόρησαν ότι καταδώσαμε την παρουσία τους σε στρατιώτες." Το χωριό είναι περίπου 20 χιλιόμετρα νότια από το Μαϊντουγκούρι, τη μεγαλύτερη πόλη στη βορειοανατολική Νιγηρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης