Ισραήλ: Ενίσχυση των μέτρων καταστολής των ακροδεξιών

Ισραήλ: Ενίσχυση των μέτρων καταστολής των ακροδεξιών

Mετά τον εμπρησμό την Παρασκευή μιας κατοικίας Παλαιστινίων που είχε ως αποτέλεσμα να καεί ζωντανό ένα βρέφος 18 μηνών

Ισραήλ: Ενίσχυση των μέτρων καταστολής των ακροδεξιών
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μόσε Γιαλόν έδωσε σήμερα την άδεια να τίθενται υπό διοικητική κράτηση, ένα μέτρο που συνήθως ίσχυε για τους Παλαιστίνιους, και οι εξτρεμιστές Ισραηλινοί, μετά τον εμπρησμό την Παρασκευή μιας κατοικίας Παλαιστινίων που είχε ως αποτέλεσμα να καεί ζωντανό ένα βρέφος 18 μηνών.

Προς το παρόν κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί για την επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Ο πατέρας, η μητέρα και ο αδελφός του βρέφους, που έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε ισραηλινό νοσοκομείο.

Σε μια προσπάθεια να συλληφθούν οι δράστες του εγκλήματος ο Γιαλόν ζήτησε από τις αρχές να καταφύγουν στο μέτρο της διοικητικής κράτησης, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας.

Κλείσιμο
Όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει στους ερευνητές τον απαραίτητο χρόνο για να συγκεντρώσουν επαρκείς αποδείξεις προκειμένου να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι ύποπτοι.

Το μέτρο της διοικητικής κράτησης επιτρέπει στις αρχές να κρατούν χωρίς την απαγγελία κατηγορίας και χωρίς να δίκη πρόσωπα για περιόδους έξι μηνών, οι οποίες μπορούν να ανανεώνονται επ’ αόριστον. Αυτή τη στιγμή 379 από τους 5.686 Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ βρίσκονται στη φυλακή βάσει του μέτρου αυτού.

"Η εβραϊκή τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα ίδια μέσα που αντιμετωπίζεται η αραβική, περιλαμβανομένης της χρήσης των κατάλληλων μέτρων ανάκρισης και τη διοικητική κράτηση", δήλωσε ο Γιαλόν σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Εδώ και χρόνια Ισραηλινοί μέλη ακροδεξιών οργανώσεων ή έποικοι επιδίδονται σε επιθέσεις και βανδαλισμούς εναντίον Παλαιστίνιων ή αράβων Ισραηλινών, μουσουλμανικών ή χριστιανικών χώρων λατρείας, ακόμη και του ισραηλινού στρατού.

Μια πολύ μικρή μειοψηφία των δραστών αυτών των επιθέσεων προσάγεται στη δικαιοσύνη ή συλλαμβάνεται. Σύμφωνα με την ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Γιες Ντιν, 15 σπίτια Παλαιστινίων έχουν πυρποληθεί από το 2008 στη Δυτική Όχθη χωρίς να έχει συλληφθεί κανείς ύποπτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης