Σκέψεις Μπάιντεν για διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών

Σκέψεις Μπάιντεν για διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών

Επειτα από παρότρυνση του γιου του Μπο, ο οποίος πέθανε πριν από λίγους μήνες από καρκίνο

Σκέψεις Μπάιντεν για διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών
O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έπειτα από παρότρυνση του γιου του Μπο, ο οποίος πέθανε πριν από λίγους μήνες από καρκίνο, πραγματοποιεί συσκέψεις στην οικία του στην Ουάσιγκτον όπου τίθεται επί τάπητος το ενδεχόμενο να αναμετρηθεί με την Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, έγραψαν σήμερα οι New York Times.

Ο Μπάιντεν δήλωσε δημοσίως ότι θα λάβει την τελική του απόφαση στο τέλος του καλοκαιριού. Σύμφωνα με την αρθρογράφο της εφημερίδας Μορίν Ντάουντ: «ο Μπάιντεν συζητά επίσης με φίλους, με την οικογένειά του και δωρητές το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Ο 72χρονος αντιπρόεδρος έχει συναντήσεις στην οικία του στην Ουάσιγκτον και εξετάζει την ιδέα να αναμετρηθεί με την Χίλαρι (στις προκριματικές εκλογές) στην Αϊόβα και το Νιου Χάμσαϊρ».
Η Ντάουντ επικαλέστηκε μία συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο εκλιπών, Μπο Μπάιντεν, ενώ έχανε τη μάχη με τον καρκίνο, προσπάθησε να εκμαιεύσει την υπόσχεση του πατέρα του ότι θα κατερχόταν ως υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο νεότερος γιος του Μπάιντεν, Χάντερ, επίσης τον ενθάρρυνε να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, επισημαίνουν οι NY Times.

Η Ντάουντ, που ασκεί συχνά κριτική με την πένα της στην Χίλαρι Κλίντον και στον σύζυγό της Μπιλ, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, σημείωσε ότι η διεξαγωγή μιας εκστρατείας από τον Μπάιντεν θα μπορούσε να καταστεί περίπλοκη διότι διατηρεί καλές σχέσεις με την Χίλαρι και σέβεται την επιθυμία του Δημοκρατικού Κόμματος να οδηγήσει μία γυναίκα στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.
Κλείσιμο

Ο Μπάιντεν είχε διεκδικήσει τον χρίσμα του κόμματος το 1988 και 2008.

Ο Μπο Μπάιντεν απεβίωσε από καρκίνο στον εγκέφαλο τον Μάιο σε ηλικία 46 ετών.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τα σχέδια που φέρεται να έχει ο Τζο Μπάιντεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης