Malaysia Airlines: Νέο τμήμα αεροσκάφους βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν

Malaysia Airlines: Νέο τμήμα αεροσκάφους βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν

Κι άλλα συντρίμμια βρέθηκαν στο νησί του Ινδικού Ωκεανού - Μετά το κάθισμα και τις βαλίτσες γεμάτες αντικείμενα βρέθηκε και μία πόρτα ενός αεροσκάφους- Πριν από τρεις μήνες τα πρώτα σημάδια της πτήσης MH370 στο νησί Ρεϊνιόν - Όλα τα σενάρια

Malaysia Airlines: Νέο τμήμα αεροσκάφους βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν
Νέα διάσταση στο θρίλερ με την πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines τα ίχνη της οποίας αναζητούνται εδώ και 16 μήνες δίνει η μαρτυρία ενός άνδρα ο οποίος εργάζεται στο νησί Ρεϊνιόν ως καθαριστής παραλιών.

Όπως δηλώνει στη βρετανική Telegraph ο Νίκολας Φεριέ πριν από τρεις μήνες είχε εντοπίσει ένα κάθισμα στην ίδια παραλία με αυτή που βρέθηκε το πτερύγιο το οποίο αναζωπύρωσε τα σενάρια για την τύχη της πτήσης με τους 239 επιβαίνοντες.

Ο Φεριέ βρήκε το κάθισμα στις αρχές Μαΐου αλλά όπως εξομολογείται «μόνο την περασμένη Τετάρτη συνειδητοποίησα από πού θα μπορούσε να προέρχεται». «Πιθανότατα να προερχόταν από αυτή την πτήση» εκτιμά μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα.

Κλείσιμο


Και αυτό μπορεί να μην ήταν το μοναδικό αντικείμενο από την επίμαχη πτήση καθώς όπως εξομολογείται «την ίδια περίπου περίοδο βρήκα και ορισμένες βαλίτσες γεμάτες πράγματα».

Επειδή όμως δεν μπόρεσε να φανταστεί τη σημασία των ευρημάτων αυτών, καθώς η καθημερινότητά του είναι γεμάτη από όσα «ξεβράζει» η θάλασσα στη συγκεκριμένη παραλία, ο Φεριέ έκανε με τα αντικείμενα αυτά ό,τι θα έκανε σε κάθε παρόμοια περίπτωση. «Τα έκαψα.
Αυτή είναι η δουλειά μου. Μαζεύω σκουπίδια και τα καίω» λέει στην δημοσιογράφο του Telegraph δείχνοντάς την μια σωρό στάχτης.



Ο Φεριέ, μάλιστα, δεν είχε υποψιαστεί ούτε ότι το πτερύγιο που βρέθηκε μπορεί να προέρχεται από την πτήση ΜΗ370 και γι' αυτό τις πρώτες ημέρες το χρησιμοποίησε ως «κάθισμα» για να ψαρεύει.

Τη μαρτυρία του Φεριέ επιβεβαιώνει και η Ιζαμπέλ, άλλη μια γυναίκα από την περιοχή η οποία επίσης τον περασμένο Μάιο είχε εντοπίσει τόσο το πτερύγιο του αεροσκάφους όσο και βαλίτσες κατά τη διάρκεια βόλτας με τον γιο της.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mirror, βρέθηκε και μια πόρτα, η οποία εξετάζεται εάν ανήκει στο μοιραίο boeing. 

Λέγεται ότι φέρει μία ξένη επιγραφή, καθώς και ορισμένες εικόνες.

Το αντικείμενο βρέθηκε νότια της πόλης Σεντ Ντενί και παραδόθηκε στις Αρχές.

Ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί υπερπτήσεις στα ανατολικά του νησιού, κοντά στο Σεντ Αντρέ από την Κυριακή το πρωί.







Οι δύο μαρτυρίες αυτές εγείρουν το ερώτημα για το πόσα αντικείμενα μπορεί να έχουν φτάσει στο συγκεκριμένο νησί τους προηγούμενους μήνες χωρίς κανείς να τα αντιληφθεί χάνοντας έτσι την ευκαιρία να βρεθούν απαντήσεις για ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα μυστήρια στην ιστορία των αεροπορικών ατυχημάτων.




Τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας
Oι πολύμηνες άκαρπες έρευνες για το τι συνέβη με το αεροπλάνο των Malaysia Airlines τροφοδοτούσαν σενάρια συνωμοσίας αφήνοντας την ανθρώπινη φαντασία να καλπάσει. Τη νύχτα της 8ης Μαρτίου, μια ώρα μετά την απογείωση και αφού ο συγκυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι όλα βαίνουν καλώς και καληνύχτισε τους συναδέλφους στο έδαφος, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας. Αμέσως, οργανώθηκε μια γιγαντιαία, διεθνής επιχείρηση, με τη συμμετοχή δεκάδων πλοίων και ερευνητικών αεροπλάνων, στον αχανή Ινδικό Ωκεανό, προκειμένου να εντοπιστεί κάποιο ίχνος του αεροπλάνου. 

Παράλληλα με τις πρώτες έρευνες, οι συγγενείς των αγνοουμένων για πολλές ημέρες κατέκλυζαν το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, περιμένοντας κάποιο νέο, καλό ή κακό, για τους αγαπημένους τους.



Ωστόσο, τα μηνύματα που έστελναν οι δορυφόροι ήταν αντικρουόμενα και τα διάφορα αντικείμενα που εντοπίζονταν στη θάλασσα αποδεικνύονταν οτιδήποτε άλλο εκτός από συντρίμμια, με αποτέλεσμα η αγωνία να κορυφώνεται. Και οι θεωρίες να φουντώνουν:
1. Συντριβή. Μέχρι τώρα, το επικρατέστερο σενάριο ήταν εκείνο της συντριβής στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Τώρα όμως, το νέο κομμάτι του αεροσκάφους ενισχύει τις υποψίες για έκρηξη στον αέρα κατά την οποία το κομμάτι αυτό αποκολλήθηκε από τα υπόλοιπα τμήματα του αεροπλάνου.
2. Αεροπειρατεία. Από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης του αεροσκάφους, υπήρξαν οι υποψίες ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα έπεσαν θύματα αεροπειρατείας, δεδομένου ότι η πτήση συνεχίστηκε για ώρες μετά την απενεργοποίηση του συστήματος επικοινωνίας με το έδαφος.
3. Τρομοκρατία. Άλλα σενάρια αναφέρουν πως ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης του Boeing είτε «κατηύθυναν » το αεροπλάνο προς άγνωστη κατεύθυνση είτε το κατέρριψαν ακολουθώντας πιστά το σχέδιο που είχαν στο μυαλό τους. Αυτές οι θεωρίες ενισχύθηκαν, καθώς στο σπίτι του πιλότου βρέθηκε ένας υπερσύγχρονος προσομοιωτής πτήσης. Οι ερευνητές που «ξεσκόνισαν» τον προσομοιωτή του πιλότου Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ εντόπισαν διαγραμμένο ένα σχέδιο πτήσης με προορισμό ένα απομονωμένο νησί στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Το ίδιο σχέδιο πτήσης προέβλεπε προσγείωση ενός αεροσκάφους μεγέθους Boeing 777-200 σε «κοντό» διάδρομο προσγείωσης.
4. Κατάρριψη. Υπάρχουν και συνωμοσιολόγοι που θεωρούν ότι η συντριβή του αεροσκάφους ήταν μία... παράπλευρη απώλεια , ότι δηλαδή καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ και Ταϊλάνδης στη Νότια Σινική Θάλασσα. Οι εμπειρογνώμονες εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενο ΗΠΑ και Ταϊλάνδη να συγκάλυψαν το δυστύχημα, ενώ εκείνοι που επιμένουν σε αυτή τη θεωρία ισχυρίζονται ότι είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί.
5. Ένα άλλο σενάριο, με «πατέρα» τον πρώην επικεφαλής των γαλλικών αερογραμμών Proteus, ο Μακ Ντιγκέν, αναφέρει ότι η πτήση MH370 καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ υπό τον φόβο μιας νέας 11ης Σεπτεμβρίου στις βάσεις του αμερικανικού Ναυτικού στο Ντιέγκο Γκαρσία, το απομονωμένο νησί του Ινδικού. Ο Ντιγκέν βασίζει τη θεωρία του στις μαρτυρίες κατοίκων στις Μαλδίβες, οι οποίοι υποστήριζαν τότε ότι είδαν ένα αεροπλάνο να πετά προς το νησί. Θεωρία που χαρακτηρίζει ως «μία από τις επικρατέστερες» και η βρετανική εφημερίδα "Indepndent".
5. Αν το κομμάτι του αεροσκάφους δεν ανήκει στο μοιραίο Boeing 777, τότε υπάρχει μία θεωρία ότι μπορεί αυτό να βρίσκεται υπό την «προστασία» των Ρώσων. Το αεροπλάνο να πέταξε βόρεια, με σκοπό να αποφύγει τα ραντάρ και να καταλήξει στο… Καζακστάν. Το σενάριο αυτό στηρίζεται στην πληροφορίες ότι στη πτήση MH370 επέβαιναν τρεις Ρώσοι και στην πεποίθηση ότι κάποιος στο πιλοτήριο παραποίησε βασικά δεδομένα, για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το Boeing πετούσε νότια. Παραμένει βέβαια αναπάντητο το ερώτημα για ποιο λόγο να κλέψει η Ρωσία ένα μαλαισιανό αεροσκάφος.
6. Βρίσκεται στο Πακιστάν. Η θεωρία ενός συνταξιούχου Αμερικανού στρατηγού αναφέρει ότι το Boeing της Malaysia Airlines οδηγήθηκε στην περιοχή που ελέγχουν οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν, για να μεταφέρει όπλα μαζικής καταστροφής, με στόχο μία επίθεση στο Ισραήλ.
7. Εξωγήινοι. Οι... κορυφαίοι συνωμοσιολόγοι είδαν πίσω από την εξαφάνιση της πτήσης MH370... εξωγήινους. Που πήραν το αεροπλάνο για να κάνουν πειράματα και να μελετήσουν το ανθρώπινο γένος...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης