Τουρκία: Έρευνα μετά τις καταγγελίες για θανάτους αμάχων στο Β. Ιράκ

Τουρκία: Έρευνα μετά τις καταγγελίες για θανάτους αμάχων στο Β. Ιράκ

Κούρδοι αξιωματούχοι στο Ιράκ κατήγγειλαν σήμερα το πρωί τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων, περιλαμβανομένων δύο γυναικών, στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν λίγες ώρες νωρίτερα

Τουρκία: Έρευνα μετά τις καταγγελίες για θανάτους αμάχων στο Β. Ιράκ
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε το βράδυ ότι ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τον θάνατο αμάχων στις επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία εναντίον θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.
Κούρδοι αξιωματούχοι στο Ιράκ κατήγγειλαν σήμερα το πρωί τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων, περιλαμβανομένων δύο γυναικών, στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν λίγες ώρες νωρίτερα.

Φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία μέτεδωσαν από την πλευρά τους ότι διαπράχθηκε μία "σφαγή" χωρίς να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις.

"Μια έρευνα έχει ξεκινήσει σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς και τα γεγονότα θα διαλευκανθούν πλήρως" διαβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, όπου προστίθεται ότι τα αεροπορικά πλήγματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στοχοθέτησαν διοικητικές βάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Κλείσιμο
Οι στόχοι που επιλέχθηκαν βρίσκονται σε περιοχές όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών επισημαίνουν ότι δε διαμένουν άμαχοι, διαβεβαίωσε επιπλέον το υπουργείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης