Επεισόδια μετά τον θάνατο τριών νεαρών Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη

Επεισόδια μετά τον θάνατο τριών νεαρών Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη

Eπειτα από ένα εικοσιτετράωρο βίας

Επεισόδια μετά τον θάνατο τριών νεαρών Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη
Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα μεταξύ Παλαιστινίων και δυνάμεων του ισραηλινού στρατού αλλά και Ισραηλινών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έπειτα από ένα εικοσιτετράωρο βίας κατά τη διάρκεια του οποίου 3 νεαροί Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους, μεταξύ αυτών ένα βρέφος που κάηκε ζωντανό από εξτρεμιστές Εβραίους.

Οι ταραχές ξέσπασαν νωρίτερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός εκ των τριών θυμάτων, του Λάιθ Χάλντι, 16 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρα του ισραηλινού στρατού. Δεκάδες νεαροί στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαλαζούν, στα περίχωρα της Ραμάλας, εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών που απάντησαν με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συγκρούσεις ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές μεταξύ Παλαιστινίων και στρατιωτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ανέφερε ένας Παλαιστίνιος υπεύθυνος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επιπλέον, ταραχές σημειώθηκαν μεταξύ εποίκων και Παλαιστινίων σε ένα χωριό στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.
Στην Ιερουσαλήμ επικρατεί ηρεμία σήμερα έπειτα από μια τεταμένη νύχτα με συγκρούσεις και δεκάδες Παλαιστίνιους τραυματίες.
Κλείσιμο

Ο νέος αυτός κύκλος βίας άνοιξε χθες Παρασκευή το ξημέρωμα, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην οικία της οικογένειας Νταουάμπσεχ, σε ένα παλαιστινιακό χωριό στη βόρεια Δυτική Όχθη. Ο Άλι, 18 μηνών, κάηκε ζωντανός. Οι δύο του γονείς, ο Σάαντ και η Ριχάμ, και ο αδελφός του, Άχμεντ, 4 ετών, δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.

Αυτή η επίθεση, την οποία διέπραξαν "Εβραίοι τρομοκράτες", σύμφωνα με τις δηλώσεις πρωτοφανούς σκληρότητας εκ μέρους των ισραηλινών αρχών, είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά αντιποίνων που διαπράττουν ακροδεξιοί Ισραηλινοί και έποικοι.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ με το σύνθημα "Σταματήστε το Μίσος".

"Πρέπει να βροντοφωνάξουμε ότι η υποκίνηση σε μίσος της άκρας δεξιάς σκοτώνει" τονίζουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης στο λογαριασμό τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης