Το ζεύγος Κλίντον πλήρωσε 44 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους από το 2007

Το ζεύγος Κλίντον πλήρωσε 44 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους από το 2007

Φορολογήθηκαν με συντελεστή 35,7% σε ομοσπονδιακό επίπεδο πέρυσι και ο συντελεστής αυτός αυξάνεται στο 45,8% εάν ληφθούν υπόψη οι πολιτειακοί και οι τοπικοί φόροι

Το ζεύγος Κλίντον πλήρωσε 44 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους από το 2007
Το ποσό των 44 εκατ. δολαρίων έχει πληρώσει σε φόρους, από το 2007, το ζεύγος Κλίντον, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διεκδικήτρια του χρίσματος του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Σε δήλωσή της που έδωσε στη δημοσιότητα μαζί με τις φορολογικές της δηλώσεις, η Κλίντον διευκρίνισε ότι η ίδια και ο σύζυγός της φορολογήθηκαν με συντελεστή 35,7% σε ομοσπονδιακό επίπεδο πέρυσι και ο συντελεστής αυτός αυξάνεται στο 45,8% εάν ληφθούν υπόψη οι πολιτειακοί και οι τοπικοί φόροι.

Η Κλίντον, η επικρατέστερη υποψήφια στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις της οικογένειάς της από το 2007 ως το 2014. Ανέφερε πως οι Κλίντον κατέβαλαν 43.885.310 δολάρια σε φόρους κι έκαναν δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 14.959.450 δολαρίων.

«Διανύσαμε πολύ δρόμο από τότε που έκανα εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα για το Ταμείο για την Υπεράσπιση των Παιδιών κι είχα εισόδημα 16.450 δολαρίων ως νεαρή καθηγήτρια νομικής στο Άρκανσο και αυτό το οφείλουμε στις ευκαιρίες που προσφέρει η Αμερική», ανέφερε η Κλίντον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης