Γαλλία: Θα καταβάλει αποζημιώσεις στη Ρωσία λόγω μη παράδοσης των Μιστράλ

Γαλλία: Θα καταβάλει αποζημιώσεις στη Ρωσία λόγω μη παράδοσης των Μιστράλ

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant αναφέρει στη σημερινή της έκδοση πως η Γαλλία θα καταβάλει στη Ρωσία σχεδόν 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ επειδή δεν παρέδωσε τα δύο Μιστράλ

Γαλλία: Θα καταβάλει αποζημιώσεις στη Ρωσία λόγω μη παράδοσης των Μιστράλ
Σε συμφωνία κατέληξαν η Ρωσία και η Γαλλία για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω της ακύρωσης της παράδοσης των γαλλικών ελικοπτεροφόρων Μιστράλ, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι συνομιλίες έχουν τελειώσει ήδη, όλα έχουν αποφασιστεί ήδη - τόσο το χρονικό πλαίσιο όσο και τα ποσά», δήλωσε αργά χθες ο Βλαντίμιρ Κοζίν, σύμβουλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για στρατιωτικά θέματα, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti.

«Ελπίζω πως στο πολύ κοντινό μέλλον θα υπογραφεί μία συμφωνία για το σπάσιμο του συμβολαίου και τότε το ποσό που θα μας καταβάλει η Γαλλία θα ανακοινωθεί», φέρεται να δήλωσε ο Κοζίν, σύμφωνα με το RIA.

Κλείσιμο
Η ρωσική εφημερίδα Kommersant αναφέρει στη σημερινή της έκδοση πως η Γαλλία θα καταβάλει στη Ρωσία σχεδόν 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ επειδή δεν παρέδωσε τα δύο Μιστράλ.

Ο Ολάντ υπαναχώρησε από τη συμφωνία αφού δέχθηκε πιέσεις από τους δυτικούς συμμάχους του να μην παραδώσει τα Μιστράλ λόγω του ρόλου της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης