Νιγηρία: Υπουργός υπεξαίρεσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια!

Νιγηρία: Υπουργός υπεξαίρεσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια!

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στη Νιγηρία η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων

Νιγηρία: Υπουργός υπεξαίρεσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια!
Πρώην υπουργός στη Νιγηρία βούτηξε – σχεδόν κυριολεκτικά – στο χρήμα, καθώς εντοπίστηκε να έχει υπεξαιρέσει το ποσό των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων! Η δράση του παρέμενε μυστική για πολλά χρόνια, ωστόσο οι αμερικανικές υπηρεσίες τον εντόπισαν και ενημέρωσαν την ηγεσία της χώρας.

Ο Adams Oshiomhole εκπρόσωπος της νέας κυβέρνησης της Νιγηρίας, υπογράμμισε πως οι αρχές των ΗΠΑ ενημέρωσαν το Νιγηριανό Πρόεδρο Muhammadu Buhari στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται περιστατικό εκτεταμένης διαφθοράς στη Νιγηρία, αλλά, στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας με τις ΗΠΑ, είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ηγεσία εμφανίζει τη βούληση για την αντιμετώπιση των φαινομένων. 

Κλείσιμο

Ο Adams Oshiomhol, ο οποίος συνόδευε τον Νιγηριανό Πρόεδρο, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το περιστατικό και δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του πρώην υπουργού. Υπογράμμισε, όμως, πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο δράστης να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης