Δείτε γιατί το Twitter «πλημμύρισε» με μπικίνι

Δείτε γιατί το Twitter «πλημμύρισε» με μπικίνι

Αφορμή επίθεση που δέχθηκε μια 21χρονη από πέντε γυναίκες, επειδή έκανε ηλιοθεραπεία με το μπικίνι της σε πάρκο στη Γαλλία -  Χαμός με το hashtag "JePorteMonMaillotAuParc" (Φορώ το μαγιό μου στο πάρκο)

Δείτε γιατί το Twitter «πλημμύρισε» με μπικίνι
Γυναίκες σε όλη την Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, φόρεσαν το μπικίνι τους, πήγαν για ηλιοθεραπεία σε δημόσια πάρκα και φωτογραφήθηκαν. Τις επίμαχες φωτογραφίες τις ανέβασαν στο Twitter για να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο για την επίθεση που δέχθηκε η 21χρονη Γαλλίδα, Angelique Sloss, όταν την περασμένη Τετάρτη έκανε ηλιοθεραπεία σε δημόσιο πάρκο, στην πόλη Reims, στη βόρεια Γαλλία.



Η νεαρή κοπέλα φορούσε το μπικίνι της και έκανε ηλιοθεραπεία με δύο φίλες της, όταν δέχθηκε επίθεση από πέντε γυναίκες, ηλικίας από 16 μέχρι 24 ετών, που άρχισαν να την χτυπούν, μέχρι που περαστικοί επενέβησαν και γλίτωσαν την 21χρονη κοπέλα. Οι πέντε γυναίκες συνελήφθησαν και πρόκειται να δικαστούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, αν τα κίνητρά τους ήταν θρησκευτικά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική αστυνομία αναφέρεται ότι οι πέντε γυναίκες κατοικούν σε γειτονιά, όπου υπερτερεί ο μουσουλμανικός πληθυσμός, αλλά ο δήμαρχος της πόλης, Arnaud Robinet, εξέφρασε την άποψη «να μην εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα».
Κλείσιμο
Ο δήμαρχος δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί να μην καταλήξουμε σε βιαστικά συμπεράσματα. Αντιλαμβάνομαι γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπήρχαν θρησκευτικά κίνητρα. Αν αυτό αποδειχθεί, τότε πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό».

Μετά την επίθεση που δέχθηκε η Sloss, εκατοντάδες γυναίκες στην Γαλλία και σε όλο τον κόσμο διαμαρτυρήθηκαν στο Twitter και με το hashtag "JePorteMonMailotAuParc" (Φορώ το μαγιό μου στο πάρκο), ανέβασαν φωτογραφίες τους με το μπικίνι τους σε δημόσια πάρκα, ενώ δεν έλειψαν και οι αντρικές συμμετοχές στην εκστρατεία, ως ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες!



Οι χρήστες στα social media έχουν παρομοιάσει την παραπάνω εκστρατεία με την διαμαρτυρία που έγινε στο Διαδίκτυο μετά την τραγική αιματηρή επίθεση στο Charlie Hebdo, τον περασμένο Ιανουάριο και το με το hashtag "JeSuisCharlie".

Πολλές γυναίκες στο Twitter έγραψαν μηνύματα για το δικαίωμά τους να φορούν ό,τι θέλουν, χωρίς να αποφασίζουν άλλοι γι' αυτό και δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στην 21χρονη Γαλλίδα, Angelique Sloss.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης