Συρία: Νεκροί 12 άμαχοι σε αεροπορικές επιδρομές σε χωριό που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Νεκροί 12 άμαχοι σε αεροπορικές επιδρομές σε χωριό που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος

Από την 11η Ιουλίου το καθεστώς Άσαντ διεξάγει εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών εναντίον πόλεων και χωρών που ελέγχει το ΙΚ στη βόρεια επαρχία Χαλέπι

Συρία: Νεκροί 12 άμαχοι σε αεροπορικές επιδρομές σε χωριό που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος
Τουλάχιστον 12 άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά και μια έγκυος, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές των συριακών ενόπλων δυνάμεων σε ένα χωριό που ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Από την 11η Ιουλίου το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ διεξάγει μια εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών εναντίον πόλεων και χωρών που ελέγχει το ΙΚ στη βόρεια επαρχία Χαλέπι.

"Η πολεμική αεροπορία έριξε βαρέλια με εκρηκτικά σήμερα το πρωί στο χωριό Κασρ ελ Μπρέιτζ, το οποίο ελέγχει το ΙΚ" και βρίσκεται πάνω από 60 χλμ. ανατολικά της πόλης Χαλέπι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Τουλάχιστον 12 άμαχοι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, μιας γυναίκας και ενός άνδρα της ίδιας οικογένειας", ανέφερε η ίδια ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία.

Μια έγκυος είναι επίσης ανάμεσα στα θύματα, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έκανε επίσης λόγο για δεκάδες τραυματίες.
Κλείσιμο

Το καθεστώς προχωράει συχνά σε ρίψεις "βαρελιών" ή "δοχείων με εκρηκτικά", αυτοσχέδιων βομβών που αποτελούνται στην πραγματικότητα από φιάλες υγραερίου λαδιού ή ντεπόζιτα νερού στα οποία τοποθετούνται εκρηκτικές ύλες και θραύσματα. Η χρήση των όπλων αυτών, που σκοτώνουν αδιακρίτως, έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από τον ΟΗΕ.

"Το καθεστώς λέει ότι πλήττει θέσεις του ΙΚ, αλλά δεν σκοτώνει παρά μόνο αμάχους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο το καθεστώς επιδιώκει να απομακρύνει την "απειλή των τζιχαντιστών από τους τομείς που ελέγχει ο στρατός στην επαρχία Χαλέπι".

Το χωριό Κασρ ελ Μπρέιτζ και η κοντινή πόλη αλ Μπαμπ, προπύργιο του ΙΚ, δεν απέχουν πολύ από τις περιοχές που βρίσκονται στα χέρια του καθεστώτος.

Το χωριό που βομβαρδίστηκε βρίσκεται εξάλλου περίπου 30 χλμ. από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουέιρες, το οποίο πολιορκεί επί έναν χρόνο το Ισλαμικό Κράτος.

"Οι επιθέσεις έχουν στόχο να εξασθενίσουν τις δυνάμεις του ΙΚ οι οποίες προσπαθούν καθημερινά να διεισδύσουν σε αυτό το αεροδρόμιο", σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν.

Από την 11η Ιουλίου οι βομβαρδισμοί αυτοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 136 άμαχους, συμπεριλαμβανομένων 25 παιδιών και 22 γυναικών, στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, κυρίως στην πόλη αλ Μπαμπ, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης