ΗΠΑ: Δεν έβγαλε φλας στο αυτοκίνητό της, συνελήφθη και… πέθανε στη φυλακή

ΗΠΑ: Δεν έβγαλε φλας στο αυτοκίνητό της, συνελήφθη και… πέθανε στη φυλακή

Δείτε τα βίντεο - Η απίστευτη ιστορία της Σάντρα Μπλαντ που έχει προκαλέσει οργή - Βρέθηκε κρεμασμένη στο κελί της τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της

ΗΠΑ: Δεν έβγαλε φλας στο αυτοκίνητό της, συνελήφθη και… πέθανε στη φυλακή
Μετά τις υποθέσεις αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανών πολιτών στις ΗΠΑ, μία νέα ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας και προκαλεί ερωτήματα αλλά και οργή.



Κλείσιμο
Η 28χρονη Σάντρα Μπλαντ οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά και στο θάνατο επειδή… δεν έβγαλε φλας στο αυτοκίνητό της.



Όπως αναφέρει ο αμερικανικός Τύπος η νεαρή Αμερικανίδα ενώ οδηγούσε σε περιοχή του Τέξας η τροχαία την σταμάτησε γιατί δεν είχε βγάλει φλας ενώ προσπαθούσε να αλλάξει λωρίδα.



Στη συνέχεια, όπως καταγράφηκε σε βίντεο, ο αστυνομικός Μπράιαν Τ. Ενσίνια πλησιάζει την Μπλαντ καλώντας την να βγει από το αυτοκίνητο. Εκείνη αρνείται και τότε εκείνος με την απειλή τέιζερ την αναγκάζει να κατέβει.



Αργότερα, οι δύο διαπληκτίζονται έντονα, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να ρίξει στο έδαφος την 28χρονη και να της περάσει χειροπέδες, ενώ εκείνη διαμαρτύρεται πως θα της σπάσει τον καρπό.
Όπως γράφουν δημοσιεύματα, ωστόσο, το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φέρεται να έχει τροποποιηθεί με τις αστυνομικές αρχές να επικαλούνται «τεχνικό πρόβλημα».

Τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της, η νεαρή γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη στο κελί της έχοντας περάσει μία πλαστική σακούλα γύρω από το λαιμό της με τις αρχές να κάνουν λόγο για αυτοκτονία, ενώ η οικογένειά της αρνείται κατηγορηματικά ότι η Μπλαντ είχε τέτοιες τάσεις.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την φυλακή, καταγράφονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εντοπίζουν την γυναίκα και στη συνέχεια καλούν ειδική ομάδα για να την μεταφέρει σε φορείο.

Το FBI διενεργεί έρευνα για την υπόθεση, ενώ φίλοι και συγγενείς της γυναίκας έχουν ζητήσει ανεξάρτητη ιατροδικαστική έρευνα, αλλά και έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της.

«Σύμφωνα με την Σάντι που γνώριζα αυτό είναι ακατανόητο. Είναι δύσκολο να το πιστέψω», δήλωσε η αδελφή της 28χρονης.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης